maandag 15 april 2024

Politie stopt met bekeuren

De politiebonden zijn maandagmiddag met acties begonnen om een door hun gewenste cao af te dwingen. In de politieregio’s Flevoland, Gooi en Vechtstreek en Utrecht stopten agenten met het uitdelen van boetes voor lichte vergrijpen, liet de politiebonden het ANP maandag weten. De bonden breiden hun acties vandaag uit.

Volgens ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp geven agenten in Groningen, Friesland en Drenthe vanaf vandaag geen bekeuringen meer voor lichte vergrijpen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het rijden over een doorgetrokken streep, fietsen over de stoep of het onnodig toeteren door bestuurders van auto's.

Welke regio's er zullen volgen wilde de perswoorvoerder van de politiebond niet laten weten aan NU.nl, een boetevrij Nederland zal echter ‘sneller dan men zou denken’ ontstaan. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) is maandag namelijk niet ingegaan op hun eisen. De bonden hadden de verantwoordelijk bewindsman tot maandag 12.00 uur de tijd gegeven om zich te bewegen in de richting van hun wensen.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen