donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Politie tevreden over verloop Zwarte Cross

De politie is tevreden over het verloop van de Zwarte Cross in het afgelopen weekeinde. Dit jaar waren er iets meer aanhoudingen dan in 2010 en die vonden vooral op zondagavond plaats. Gezien het aantal bezoekers (ruim 152.000) is deze geringe stijging niet verontrustend volgens de politie. De feiten betroffen veelal eenvoudige feiten als baldadigheid of ´eenvoudige mishandeling´. Eén man is ingesloten omdat hij echt te diep in het glaasje had gekeken.

De samenwerking met de toezichthouders van de Zwarte Cross, de beveiligingsdiensten en de politie heeft haar vruchten afgeworpen. Beginnende ruzies op de camping werden meestal door de campingburgemeesters (50) en hun assistenten in de kiem gesmoord. Op het festivalterrein waren het de beveiligers die toezicht hielden. De politie opereerde veelal buiten het terrein en op de aan- en afvoerroutes.

In 2010 werden er 38 mensen aangehouden. Tot zondagavond waren dat er 41. Gezien het aantal bezoekers (ruim 152.000) is deze geringe stijging niet verontrustend. Dit jaar werden er buiten het terrein iets meer aanhoudingen verricht dan in voorgaande jaren. Voor het in brand steken van hun tent zijn maandagochtend nog vier jongeren aangehouden.

Foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen