donderdag 29 februari 2024

Politie tevreden over verloop Zwarte Cross

De politie is tevreden over het verloop van de Zwarte Cross in het afgelopen weekeinde. Dit jaar waren er iets meer aanhoudingen dan in 2010 en die vonden vooral op zondagavond plaats. Gezien het aantal bezoekers (ruim 152.000) is deze geringe stijging niet verontrustend volgens de politie. De feiten betroffen veelal eenvoudige feiten als baldadigheid of ´eenvoudige mishandeling´. Eén man is ingesloten omdat hij echt te diep in het glaasje had gekeken.

De samenwerking met de toezichthouders van de Zwarte Cross, de beveiligingsdiensten en de politie heeft haar vruchten afgeworpen. Beginnende ruzies op de camping werden meestal door de campingburgemeesters (50) en hun assistenten in de kiem gesmoord. Op het festivalterrein waren het de beveiligers die toezicht hielden. De politie opereerde veelal buiten het terrein en op de aan- en afvoerroutes.

In 2010 werden er 38 mensen aangehouden. Tot zondagavond waren dat er 41. Gezien het aantal bezoekers (ruim 152.000) is deze geringe stijging niet verontrustend. Dit jaar werden er buiten het terrein iets meer aanhoudingen verricht dan in voorgaande jaren. Voor het in brand steken van hun tent zijn maandagochtend nog vier jongeren aangehouden.

Foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen