Politie tevreden over verloop Zwarte Cross

De politie is tevreden over het verloop van de Zwarte Cross in het afgelopen weekeinde. Dit jaar waren er iets meer aanhoudingen dan in 2010 en die vonden vooral op zondagavond plaats. Gezien het aantal bezoekers (ruim 152.000) is deze geringe stijging niet verontrustend volgens de politie. De feiten betroffen veelal eenvoudige feiten als baldadigheid of ´eenvoudige mishandeling´. Eén man is ingesloten omdat hij echt te diep in het glaasje had gekeken.

De samenwerking met de toezichthouders van de Zwarte Cross, de beveiligingsdiensten en de politie heeft haar vruchten afgeworpen. Beginnende ruzies op de camping werden meestal door de campingburgemeesters (50) en hun assistenten in de kiem gesmoord. Op het festivalterrein waren het de beveiligers die toezicht hielden. De politie opereerde veelal buiten het terrein en op de aan- en afvoerroutes.

In 2010 werden er 38 mensen aangehouden. Tot zondagavond waren dat er 41. Gezien het aantal bezoekers (ruim 152.000) is deze geringe stijging niet verontrustend. Dit jaar werden er buiten het terrein iets meer aanhoudingen verricht dan in voorgaande jaren. Voor het in brand steken van hun tent zijn maandagochtend nog vier jongeren aangehouden.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.