Prijs 2022 Suzuki GSX-S1000GT bekend

Een scherp uiterlijk, een uitgebreid pakket aan assistentiesystemen en een soepele en krachtige 999 cc viercilinder. De 2022 Suzuki GSX-S1000GT is klaar voor een nieuw toerseizoen. Vanaf eind november staat Suzuki’s nieuwste Grand Tourer bij de Nederlandse Suzuki-dealer.

Sportief toeren

De nieuwe Suzuki GSX-S1000GT biedt het beste van twee werelden: het lichtgewicht aluminium frame, de volledig instelbare voorvork en de aluminium swingarm zorgen voor een zeer sportief rijgedrag, terwijl de zithouding, de positie van het stuur, de krachtige 999 cc viercilinder en de 19 liter grote brandstoftank zorgen voor zeer veel toerplezier. Het nieuwe 6,5 inch grote TFT-kleurendisplay met smartphoneconnectiviteit en het uitgebreide pakket aan assistentiesystemen, dat onder meer bestaat uit Cruise Control, Low RPM Assist, ABS, de Suzuki Drive Mode Selector (drie standen) en de Bi-directional Quickshifter maken van de GSX-S1000GT de ultieme sportieve toermotor van Suzuki.

Koppel

Bij sportief toeren hoort ook een blok dat zich overal thuisvoelt. Het krachtige 999 cc viercilinder motorblok, dat technisch gelijk is aan dat van de GSX-S1000, voldoet aan de laatste EU5-emissie-eisen. Het blok blinkt uit door zijn hoge koppel en vermogen in een breed toerengebied: precies wat je wilt bij een toermotor. Het blok produceert 106 Nm bij 9.250 t.p.m. Het piekvermogen komt op 112 kW (152 pk) bij 11.000 t.p.m.

Lees hier alles over de 2022 Suzuki GSX-S1000GT

November

Vanaf eind november kunnen consumenten de Suzuki GSX-S1000GT zelf gaan ervaren. Er is keuze uit drie stijlvolle kleuren voor de GSX-S1000GT: Metallic Triton Blue, Metallic Reflective Blue en Glass Sparkle Black. Voor alle kleuren geldt dezelfde vanafprijs: € 16.499,-. Optioneel zijn er verschillende accessoires beschikbaar, waaronder een set zijkoffers in de kleur van de motor. Deze koffers hebben een inhoud van 36 liter – ruim genoeg dat er een helm in past – per stuk en passen zeer goed bij het design van de GSX-S1000GT.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?