donderdag 29 februari 2024

Prijs Nieuwe Kawasaki 1400GTR

 

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

De nieuwe Kawasaki 1400GTR combineert geavanceerde elektronica en sportieve aspiraties met ambitieus groottoerisme en is daarmee Kawasaki’s meest complete sporttoermachine ooit. 

Het 155 pk sterke motorblok van de nieuwe Kawasaki 1400GTR is getuned op nog meer trekkracht onderin en in het middengebied. Deze viercilinder-lijnmotor met zijn twee bovenliggende nokkenassen en vier kleppen per cilinder heeft variabele kleptiming en kan daardoor een hoog koppel onderin combineren met veel vermogen bovenin. Een kortere eerste versnelling maakt wegrijden en langzaam manoeuvreren nog gemakkelijker.

Ideale tourmachine

De verwarmde handvatten, 35 liter-zijkoffers en 47 liter-topkoffer in kleur, brede elektrisch verstelbare ruit met ventilatieopening en de cardanaandrijving maken de nieuwe 1400GTR tot de ideale tourmachine. Bovendien geeft het nieuwe zadel niet alleen meer comfort voor zowel rijder als passagier, maar zorgt er ook voor dat de rijder gemakkelijk met de voeten bij de grond kan. 

Elektronische hulpsystemen

De 1400GTR is voorzien van een hulpsysteem voor zuinig rijden, naar wens in- of uit te schakelen door de rijder. In deze modus schakelt de ECU over op een zuiniger injectie- en ontstekingsprogramma. Nieuwe instellingen van het K-ACT-remsysteem zorgen voor ervoor dat bij het intrappen van het achterrempedaal, de voorremmen nu minder mee remmen, wat voor een natuurlijk remgevoel bij lage snelheden geeft. Bovendien is de ABS unit nu nog kleiner en compacter en levert een nauwkeurig afregelgedrag.  

Dashboard

Het compleet nieuwe multifunctionele dashboard geeft nu ook de buitentemperatuur aan. Ook nieuw zijn de K-ACT mode-indicator, de indicator voor zuinig rijden en het lampje ter indicatie van de Fuel Economy Assitance Mode. De mode-select-knop aan de voorkant van de linker stuurhelft maakt het mogelijk om het dashboard te bedienen zonder je handen van het stuur te halen. Voor 2015 is het dashboard verder voorzien van stijlvolle rvs-ringen om de toerenteller en snelheidsmeter.

Scherpe prijs

De nieuwe 1400GTR is voor 2015 met €18.999 uiterst scherp geprijsd en direct verkrijgbaar bij de Kawasaki dealer in de kleuren Metallic Spark Black en Metallic Moondust Gray.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen