Prijzen R1200GS en F800GT bekend

Het wachten is eindelijk voorbij, BMW heeft de vanafprijs bekend gemaakt van de R1200GS, de verkooptopper met een hoofdletter V. De nieuwe GS staat vanaf 2 maart in de showroom voor 16.950 euro. Dat is 1.100 euro (15.850 euro) meer dan waarvoor de oude 1200 van eigenaar wisselde. Jarenlang werden we gevoerd met troebele spionagefoto’s waarop nèt niets te zien was en duistere geruchten over een watergekoelde BMW R1200GS.

Ondertussen tikte de klok door en waar empel, dik dertig jaar nadat de eerste GS zijn rijder deed kantelen, mochten we aanschouwen: een watergekoelde GS. Maar misschien is die term een beetje misleidend. Het oude blok was lucht- en oliegekoeld en in het nieuwe blok is de olie vervangen door koelvloeistof. Er is dus wel degelijk een nieuw vloeistofkoelsysteem aanwezig voor precisiekoeling van specifieke interne delen, maar nog steeds ondersteund door luchtkoeling.

De nieuwe F800GT, die komt naast de R1200RT kaskraker en de dikke K1600GT, staat vanaf 9 februari bij de dealers voor een prijs vanaf 11.750 euro. De nieuwe 800 is de eerste lichte tourer waarop BMW het Electronic Suspension Adjustment (ESA) aanbiedt. Met deze optie kan de bestuurder de demperkarakteristiek op drie niveaus instellen.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.