dinsdag 23 april 2024

Prijzen R1200GS en F800GT bekend

Het wachten is eindelijk voorbij, BMW heeft de vanafprijs bekend gemaakt van de R1200GS, de verkooptopper met een hoofdletter V. De nieuwe GS staat vanaf 2 maart in de showroom voor 16.950 euro. Dat is 1.100 euro (15.850 euro) meer dan waarvoor de oude 1200 van eigenaar wisselde. Jarenlang werden we gevoerd met troebele spionagefoto’s waarop nèt niets te zien was en duistere geruchten over een watergekoelde BMW R1200GS.

Ondertussen tikte de klok door en waar empel, dik dertig jaar nadat de eerste GS zijn rijder deed kantelen, mochten we aanschouwen: een watergekoelde GS. Maar misschien is die term een beetje misleidend. Het oude blok was lucht- en oliegekoeld en in het nieuwe blok is de olie vervangen door koelvloeistof. Er is dus wel degelijk een nieuw vloeistofkoelsysteem aanwezig voor precisiekoeling van specifieke interne delen, maar nog steeds ondersteund door luchtkoeling.

De nieuwe F800GT, die komt naast de R1200RT kaskraker en de dikke K1600GT, staat vanaf 9 februari bij de dealers voor een prijs vanaf 11.750 euro. De nieuwe 800 is de eerste lichte tourer waarop BMW het Electronic Suspension Adjustment (ESA) aanbiedt. Met deze optie kan de bestuurder de demperkarakteristiek op drie niveaus instellen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen