zondag 25 februari 2024

Prins William test Triumph Tiger 1200

De Britse prins William is een enorme fan van motoren. Noem hem gerust een echte biker. Hij houdt namelijk niet alleen van de anonimiteit als hij onherkenbaar met een helm op zijn kale schedel rondrijdt, maar hij is ook dol op de kameraadschap onder motorrijders. Het is dus eigenlijk best een goeie gast en dat geldt ook voor zijn broer Harry die net zo veel van motoren houdt.

Zelf sleutelen
De Hertog van Cambridge bezocht deze week de nieuwe lak-afdeling van een Triumph-fabriek in Leicestershire. Hij liet zich niet alleen door de productiehallen leiden, maar maakte bovendien van de gelegenheid gebruik om de zitpositie van een Bobber uit te proberen. Hij stak zelfs zijn handen uit de mouwen door een tankembleem op een Tiger 1200 te schroeven.

Testrit op de Tiger
William liet zich de kans niet ontgaan om diezelfde allroad de sporen te geven. Angst voor de dikke triple had de prins niet. Tot zijn motorenpark behoren naar verluidt een Ducati Superleggera, een 1098R Troy Bayliss-repilca, een 1198S, een Honda Blackbird en een Triumph Daytona 600. De testrit op de Tiger 1200 was volgens de prins ‘very nice’ maar te kort.

Doodnerveus
Voor Kate Middleton voelt de testrit als minder ‘nice’. De echtgenote van William  heeft het niet zo op motoren. Sterker nog: het maakt haar doodnerveus als haar man rijdt. Die beloofde dan ook minder de motor te pakken. Eveneens zeer tot genoegen van zijn vader Charles, die eveneens niets heeft met motoren. Grappig dat hij met Harry en William twee motorfans op de wereld heeft gezet.

[justified_image_grid ids=27258,27259,27260,27261,27262]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen