Prins William test Triumph Tiger 1200

De Britse prins William is een enorme fan van motoren. Noem hem gerust een echte biker. Hij houdt namelijk niet alleen van de anonimiteit als hij onherkenbaar met een helm op zijn kale schedel rondrijdt, maar hij is ook dol op de kameraadschap onder motorrijders. Het is dus eigenlijk best een goeie gast en dat geldt ook voor zijn broer Harry die net zo veel van motoren houdt.

Zelf sleutelen
De Hertog van Cambridge bezocht deze week de nieuwe lak-afdeling van een Triumph-fabriek in Leicestershire. Hij liet zich niet alleen door de productiehallen leiden, maar maakte bovendien van de gelegenheid gebruik om de zitpositie van een Bobber uit te proberen. Hij stak zelfs zijn handen uit de mouwen door een tankembleem op een Tiger 1200 te schroeven.

Testrit op de Tiger
William liet zich de kans niet ontgaan om diezelfde allroad de sporen te geven. Angst voor de dikke triple had de prins niet. Tot zijn motorenpark behoren naar verluidt een Ducati Superleggera, een 1098R Troy Bayliss-repilca, een 1198S, een Honda Blackbird en een Triumph Daytona 600. De testrit op de Tiger 1200 was volgens de prins ‘very nice’ maar te kort.

Doodnerveus
Voor Kate Middleton voelt de testrit als minder ‘nice’. De echtgenote van William  heeft het niet zo op motoren. Sterker nog: het maakt haar doodnerveus als haar man rijdt. Die beloofde dan ook minder de motor te pakken. Eveneens zeer tot genoegen van zijn vader Charles, die eveneens niets heeft met motoren. Grappig dat hij met Harry en William twee motorfans op de wereld heeft gezet.

[justified_image_grid ids=27258,27259,27260,27261,27262]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?