zondag 24 september 2023

Harley Iron terug uit de sportschool

De toch al zeer brede Sportster-familie van Harley-Davidson krijgt er uitbreiding bij in de vorm van de Iron 1200. De heerlijk basic Harley ging naar de sportschool en kwam er flink gespierder weer uit.

DIKKER BLOK
We kenden de Iron vooralsnog alleen in 883-uitvoering, maar met het 1202 cc Evo-blok levert hij met 99 Nm 36 procent meer koppeldan voorheen. Over pk’s wordt traditiegetrouw niet gerept en terecht, want die zijn in deze klasse van ondergeschikt belang.

DE LOOKS
We vatten de omschrijving van Harley-Davidson samen: Het mini-apehanger stuur geeft een garage-built chopper look en zet de berijder in een aanvalsklare houding. Het zijdeglans speed screen (kuipje) is een West Coast stijlelement dat enige windbescherming biedt en tevens een canvas biedt om te personaliseren (stickers/special paint). Het fastback Café-solozadel (racezitje) houdt de rijder in het zadel als de gaskraan tot de nok gaat.

De motor is donker afgewerkt met de rest van de machine in zwart en chroom en de lakopties voor de tank zijn: Vivid Black, Twisted Cherry en Billiard White.

PRIJZEN
Nederland € 13.200,-
Belgie € 11.200,-

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image