Harley Iron terug uit de sportschool

De toch al zeer brede Sportster-familie van Harley-Davidson krijgt er uitbreiding bij in de vorm van de Iron 1200. De heerlijk basic Harley ging naar de sportschool en kwam er flink gespierder weer uit.

DIKKER BLOK
We kenden de Iron vooralsnog alleen in 883-uitvoering, maar met het 1202 cc Evo-blok levert hij met 99 Nm 36 procent meer koppeldan voorheen. Over pk’s wordt traditiegetrouw niet gerept en terecht, want die zijn in deze klasse van ondergeschikt belang.

DE LOOKS
We vatten de omschrijving van Harley-Davidson samen: Het mini-apehanger stuur geeft een garage-built chopper look en zet de berijder in een aanvalsklare houding. Het zijdeglans speed screen (kuipje) is een West Coast stijlelement dat enige windbescherming biedt en tevens een canvas biedt om te personaliseren (stickers/special paint). Het fastback Café-solozadel (racezitje) houdt de rijder in het zadel als de gaskraan tot de nok gaat.

De motor is donker afgewerkt met de rest van de machine in zwart en chroom en de lakopties voor de tank zijn: Vivid Black, Twisted Cherry en Billiard White.

PRIJZEN
Nederland € 13.200,-
Belgie € 11.200,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?