maandag 15 april 2024

Harley Iron terug uit de sportschool

De toch al zeer brede Sportster-familie van Harley-Davidson krijgt er uitbreiding bij in de vorm van de Iron 1200. De heerlijk basic Harley ging naar de sportschool en kwam er flink gespierder weer uit.

DIKKER BLOK
We kenden de Iron vooralsnog alleen in 883-uitvoering, maar met het 1202 cc Evo-blok levert hij met 99 Nm 36 procent meer koppeldan voorheen. Over pk’s wordt traditiegetrouw niet gerept en terecht, want die zijn in deze klasse van ondergeschikt belang.

DE LOOKS
We vatten de omschrijving van Harley-Davidson samen: Het mini-apehanger stuur geeft een garage-built chopper look en zet de berijder in een aanvalsklare houding. Het zijdeglans speed screen (kuipje) is een West Coast stijlelement dat enige windbescherming biedt en tevens een canvas biedt om te personaliseren (stickers/special paint). Het fastback Café-solozadel (racezitje) houdt de rijder in het zadel als de gaskraan tot de nok gaat.

De motor is donker afgewerkt met de rest van de machine in zwart en chroom en de lakopties voor de tank zijn: Vivid Black, Twisted Cherry en Billiard White.

PRIJZEN
Nederland € 13.200,-
Belgie € 11.200,-

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen