zondag 25 februari 2024

Private lease verovert de motorwereld

Voor een vast bedrag per maand rijden, waarbij je alleen de brandstof zelf betaalt. Het is in de autowereld al volledig ingeburgerd en dat geldt vanaf nu ook voor de motorwereld. Liefst drie merken – Energica, Harley-Davidson en Zero Motorcycles – kondigden recent aan dat ook zij beginnen met deze manier van leasen. Het trio volgt onder andere BMW en Yamaha, waarmee private lease dus definitief voet aan wal heeft gezet bij de motoren en je echt serieus kunt kiezen, waarbij niet alleen de motoren verschillend zijn.

Zero Motorcycles

Zero Motorcycles Leasing richt zich op alle motorrijders, dus zowel zakelijk als particulier. Je koopt de Zero bij de Zero-dealer bij jou in de buurt en de aanvraag doe je via www.zero-leasing.nl, waarbij de dealer uiteraard kan helpen. Ook accessoires zoals een Rapid Charger of Power Tank kun je meenemen in het leasebedrag per maand. Alle modellen van de 2022-line-up komen in aanmerking voor het lease-programma. Via de website van Zero Motorcycles kun je eenvoudig jouw aanvraag indienen op basis van looptijd en kilometers per jaar. Ter indicatie: de onlangs geïntroduceerde Zero FXE rij je vanaf € 280,- per maand bij zakelijke leasing of vanaf € 339,- in private lease. De nieuwe Zero SR met zijn Cypher III+-besturingssysteem en 14.4 kWh-accupakket rijd je dan weer vanaf € 322,- per maand (zakelijk) of vanaf € 389,- (private). Dit alles op basis van 60 maanden lease en 4.000 kilometer per jaar.

Marathonmotor BMW R 1200 RT: na 200.000 km nog steeds dik tevreden

Harley-Davidson

In samenwerking met het wereldwijd opererende ALD Automotive introduceert Harley-Davidson zijn eigen private lease-programma. De Harley-Davidson Nightster is er vanaf € 299 per maand, de Softail Standard vanaf € 315,- en de Pan America vanaf € 379,-. Via Private Lease Harley-Davidson kom je bij een website, waarbij je snel een overzicht krijgt van de kosten. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is je maandbudget aan te geven, hoeveel kilometer je gaat rijden en de looptijd van de private lease. Harley Private Lease is per direct operationeel, dus als je geïnteresseerd bent, kun je meteen aan de slag.

Energica Experia

Ook de meest interessante elektrische motor van de laatste tijd, de Energica Experia, kun je leasen. Dat kan vanaf € 379,-, waarbij je in dit geval dus niet alleen de benzine betaalt, maar het laden. Deze versie van private lease gaat in samenwerking met www.myleasemotor.com. Bestel je voor 31-12-2022 een Energica Experia via My Lease Motor, dan profiteer je bovendien van een speciale prijs. De standaard Experia gaat bij zakelijk full operational lease vanaf € 379,- (exclusief BTW) of via private lease vanaf € 455,- (dan weer inclusief BTW). De Experia Launch Edition is er zakelijk vanaf € 415,- (ex. BTW), bij private lease vanaf € 499,- (met BTW). De prijzen gelden bij 5.000 kilometer per jaar en een looptijd van 60 maanden.

Waarschuwing!

Let op bij het aangaan van Private lease vooral even op de kleine lettertjes. En verdiep je ook even in zaken als de gevolgen van contractbreuk, de meerprijs van extra kilometers en wat te doen bij verlies van inkomen. Bijvoorbeeld… Private lease geeft namelijk veel voordelen, maar er zijn gewoon een paar dingen die je vooraf moet weten en die kunnen verschillen per aanbieder.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen