vrijdag 19 april 2024

Problemen bij politie? Minder boetes!

140 miljoen euro; dat is het bedrag dat de politie in 2016 minder heeft binnengeharkt met boetes dan het jaar ervoor, zo blijkt uit het financiële jaarverslag van de Rijksoverheid over 2016. Er zijn minder boetes opgelegd dan voorheen en dat heeft een reden.

Ten eerste mocht er in 2016 gemiddeld harder worden gereden op diverse snelwegen. De algemene maximumsnelheid op snelwegen ging omhoog naar 130 en vele snelwegen waarop voorheen 100 mocht gereden, daarvan ging de maximumsnelheid ook omhoog. Maar er zijn ook andere, meer interessante, oorzaken.

Zo blijkt uit het jaarverslag dat de verkeersteams van de politie een flink tekort aan mensen hebben. De Nationale Politie heeft flink gereorganiseerd en een groot deel van de vacatures werd laat ingevuld, of zelfs nog helemaal niet.

Ook blijkt dat er vorig voorjaar een groot deel van de mobiele radarsets niet kon worden gebruikt, omdat een vereiste software-update niet uitgevoerd kon worden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen