Problemen bij politie? Minder boetes!

140 miljoen euro; dat is het bedrag dat de politie in 2016 minder heeft binnengeharkt met boetes dan het jaar ervoor, zo blijkt uit het financiële jaarverslag van de Rijksoverheid over 2016. Er zijn minder boetes opgelegd dan voorheen en dat heeft een reden.

Ten eerste mocht er in 2016 gemiddeld harder worden gereden op diverse snelwegen. De algemene maximumsnelheid op snelwegen ging omhoog naar 130 en vele snelwegen waarop voorheen 100 mocht gereden, daarvan ging de maximumsnelheid ook omhoog. Maar er zijn ook andere, meer interessante, oorzaken.

Zo blijkt uit het jaarverslag dat de verkeersteams van de politie een flink tekort aan mensen hebben. De Nationale Politie heeft flink gereorganiseerd en een groot deel van de vacatures werd laat ingevuld, of zelfs nog helemaal niet.

Ook blijkt dat er vorig voorjaar een groot deel van de mobiele radarsets niet kon worden gebruikt, omdat een vereiste software-update niet uitgevoerd kon worden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.