zondag 4 juni 2023

‘Je wilt uiteraard nooit dat telefoontje krijgen’

Tekst + beeld: Shot Up Productions

Na vorig jaar een geweldig debuut gemaakt te hebben op de TT Isle of Man is Jochem van den Hoek (28) ook dit jaar weer van de partij. Begin juni staat hij aan start met een Honda CBR1000RR Fireblade van TC Racing en MOTO73 sprak met hem over de vijf lessen die hij leerde na zijn eerste jaar. Aangezien ook moeder Nanske plaatsnam aan de keukentafel vroegen we haar hoe zij in dit hele verhaal staat. Openhartig liet Nanske haar gevoel spreken. 

‘Eigenlijk houd ik niet van motorsport. Ik zie er dan ook weinig van en ga niet vaak kijken bij Jochems wedstrijden. Maar goed, het is zijn hobby en hij is inmiddels 28, dus ik kan weinig invloed uitoefenen op hem. Dat heeft geen zin en het helpt toch niet. Tijdens de TT-weken zit ik hier redelijk rustig, omdat ik er nuchter in sta. Als hij weet dat ik hier bibberend op een stoel zit, dan gaat hij ook niet prettig op pad. Mocht het ooit fout gaan, dan verwacht ik dat ik het verlies kan accepteren. Ik weet immers dat het erbij kan horen, bij deze sport. Je wilt uiteraard nooit dat telefoontje krijgen, maar ik besef me goed genoeg dat er behoorlijke risico’s aan deze sport kleven. Aan de andere kant ben ik blij om te zien dat Jochem heel bewust bezig is met roadracen. Ik weet dat hij niet als een dolle daar die baan op gaat. Hoewel ik liever zag dat hij een andere sport had gekozen, vind ik ook wel dat je niet tot je tachtigste op een stoel moet blijven zitten. Doe je dat, dan heb je ook geen leven gehad.’

De reportage met Jochem van den Hoek vind je in de nieuwe MOTO73, die binnenkort hier online te bestellen is. Wil je niet wachten, neem dan een abo in overweging. Dan ontvang je de nieuwe editie elke twee weken automatisch op de deurmat.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image