donderdag 29 februari 2024

Productie Brutale 1000 Serie Oro gestart

Het zou de snelste naked ooit zijn, als we MV Agusta mogen geloven. Gisteren ontvingen we het bericht dat de productie van de Brutale 1000 serie oro gestart is. Sterk gelimiteerd en hoog geprijsd is dit een van de meest luxe machines die op het moment te koop is.

Want er worden dus maar 300 stuks gebouwd. Overigens zouden die allemaal al zijn verkocht. Prijs? À 42.389 euro per stuk.. Nee een koopje is het niet, maar de prijs van de Brutale 1000 Serie Oro is ergens nog wel te verdedigen. De viercilinder produceert namelijk 208 pk en 115 Nm koppel. Verder is hij van werkelijk alle luxes voorzien zoals ride-by-wire, op en neer quickshifter, IMU en natuurlijk ook tractie- en wheeliecontrole. Al met al komt die naked dus zeer dichtbij de F4 RC superbike die MV Agusta bouwt. Je hebt zelfs de optie om voor een speciale racekit te kiezen die het vermogen nog eens verder opstuwd naar 212 pk en 116,5 Nm koppel. Krijg je er ook meteen een zeer fraai uitlaatsysteem van SC Projects bij.

Gelimiteerd

Zoals al geschreven is de Brutale 1000 Serie Oro gelimiteerd op 300 stuks. Dat is dan ook wat de bijvoeging ‘Serie Oro’ inhoudt. Vrtaald betekent dat namelijk ‘gouden serie’. MV Agusta heeft de Serie Oro daarom dan ook voorzien van een goudkleurige ketting, als mooi Italiaans detail. Van die andere bijzondere nieuwe MV Agusta die we op de EICMA van 2018 leerden kennen is inmiddels al bekend dat er ook een ‘normale’ versie van zal verschijnen. De Superveloce werd eerst ook aangekondigd als Serie Oro met een gelimiteerd aantal stuks van 300. De kans zit er dus in dat we binnenkort een minder exclusieve Brutale 1000 mogen verwachten. De tijd zal dat echter moeten uitwijzen.

Zeker is in ieder geval dat mensen die al een Brutale 1000 Serie Oro hebben besteld hem in oktober kunnen verwachten.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen