zaterdag 20 april 2024

R6 blijft R6

Het gonste de laatste tijd van de R6-geruchten; de driecilinder zou nu echt bijna onthuld worden! Opzich natuurlijk geen vreemde gedachte. Yamaha heeft bijzonder veel verkoopsucces met de nieuwe driecilinder-lijn en de R6 gaat al een paar jaar -eigenlijk sinds 2008- ongewijzigd mee. En bovendien, de concurrentie heeft reeds laten zien dat een driecilinder-supersport succesvol kan zijn.

Maar helaas, Yamaha Engeland heeft officieel bevestigd dat de R6 voor 2016 geen driecilinder-update krijgt. Sterker nog, zelfs een algehele update voor de R6 ligt nog niet in het verschiet. En tja, van die keuze valt natuurlijk ook wel wat te zeggen. De verkoop van supersports ligt geheel op z’n kont, de R6 is in de racerij nog altijd bijzonder competitief op wereldniveau en ‘zomaar even’ een driecilinder in het bestaande chassis lepelen, is natuurlijk ook geen optie.

En nu? Duimen voor 2017!

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen