R6 blijft R6

Het gonste de laatste tijd van de R6-geruchten; de driecilinder zou nu echt bijna onthuld worden! Opzich natuurlijk geen vreemde gedachte. Yamaha heeft bijzonder veel verkoopsucces met de nieuwe driecilinder-lijn en de R6 gaat al een paar jaar -eigenlijk sinds 2008- ongewijzigd mee. En bovendien, de concurrentie heeft reeds laten zien dat een driecilinder-supersport succesvol kan zijn.

Maar helaas, Yamaha Engeland heeft officieel bevestigd dat de R6 voor 2016 geen driecilinder-update krijgt. Sterker nog, zelfs een algehele update voor de R6 ligt nog niet in het verschiet. En tja, van die keuze valt natuurlijk ook wel wat te zeggen. De verkoop van supersports ligt geheel op z’n kont, de R6 is in de racerij nog altijd bijzonder competitief op wereldniveau en ‘zomaar even’ een driecilinder in het bestaande chassis lepelen, is natuurlijk ook geen optie.

En nu? Duimen voor 2017!

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?