vrijdag 7 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

R6 blijft R6

Het gonste de laatste tijd van de R6-geruchten; de driecilinder zou nu echt bijna onthuld worden! Opzich natuurlijk geen vreemde gedachte. Yamaha heeft bijzonder veel verkoopsucces met de nieuwe driecilinder-lijn en de R6 gaat al een paar jaar -eigenlijk sinds 2008- ongewijzigd mee. En bovendien, de concurrentie heeft reeds laten zien dat een driecilinder-supersport succesvol kan zijn.

Maar helaas, Yamaha Engeland heeft officieel bevestigd dat de R6 voor 2016 geen driecilinder-update krijgt. Sterker nog, zelfs een algehele update voor de R6 ligt nog niet in het verschiet. En tja, van die keuze valt natuurlijk ook wel wat te zeggen. De verkoop van supersports ligt geheel op z’n kont, de R6 is in de racerij nog altijd bijzonder competitief op wereldniveau en ‘zomaar even’ een driecilinder in het bestaande chassis lepelen, is natuurlijk ook geen optie.

En nu? Duimen voor 2017!

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen