woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Red Bull Romaniacs 2017

Van 25 tot en met 29 juli vond de Red Bull Romaniacs plaats in Sibiu, Roemenië. Vijf dagen lang namen de deelnemers uit vijftig verschillende landen het tegen elkaar op. De Nederlander Rienk Tuinstra deed mee in de zwaarste ‘Gold’ klasse op zijn KTM 300.

Rienk eindigde op een elfde plek in het eindklassement van de 32 deelnemers in de ‘Gold’ klasse. In totaal deden maar liefst 472 deelnemers mee. Dat vinden wij alles behalve slecht voor zo’n zware enduro race! Wij feliciteren Rienk met het behalen van deze plaats.

Rienk zijn resultaten:

Proloog: 29e plek – 21:31
Dag 1: 13e plek – 07:08:59
Dag 2: 12e plek – 06:48:49
Dag 3: 11e plek – 17:43:10
Dag 4: 15e plek – 06:32:13

Eindresultaat: 11e plek met een totale tijd van 38:24:26

Over de Red Bull Romaniacs
De Red Bull Romaniacs is een Extreme Enduro en behoort tot de zwaarste enduro wedstrijden ter wereld. De Enduro is in 2004 opgestart door Martin Freinademetz. De race vind ieder jaar plaats en trekt deelnemers uit vijftig verschillende landen aan. De race is verspreid over vijf dagen, waarvan de eerste dag een proloog is voor de fans. De vier volgende ‘Offroad’ dagen leiden door ’s werelds meest mooie en uitdagende Enduro-paden in de regio rondom Sibiu in Roemenië. De natuur, de Roemeense gastvrijheid en de uitdagingen maken van de zeshonderd kilometerlange race een onvergetelijke en levenslange herinnering voor de deelnemers.

Foto: Red Bull

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen