13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Reeves komt met een Reeves

Acteur Keanu Reeves is alweer een paar jaar bezig om zijn droom te verwezenlijken: het bouwen van een custom. De KR GT-1 s de afgelopen jaren van digitaal 3D-model uitgegroeid tot een rijdend exemplaar waar maandenlang finetuning op is uitgevoerd. De motor van Arch Motorcycle Company wordt gebouwd door Gard Hollinger, die samen met Reeves ook eigenaar is van het motormerk. Hollinger is tevens de man achter LA County Choprods en heeft dus vaker met dit bijltje gehakt.

De eerste GT-1, met een dik gepeperd S&S-blok en veerwerk van Öhlins, moet begin 2013 klaar zijn om zodoende verkocht te kunnen worden aan waarschijnlijk een hele rijke klant. De motor is gebaseerd op een Harley-Davidson Dyna Wide Glide uit 2005, een model waar Keanu Reeves een tijdlang op rond heeft gereden.

Meer informatie over het project van Reeves en Hollinger is te vinden op www.archmotorcycle.com.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen