zaterdag 30 september 2023

Reportage en foto’s Mega MotorTreffen 2022

Voor iedereen die zondag 10 april niet op het Mega MotorTreffen was; we hebben je gemist. We hadden een honderdtal nieuwe motorfietsen voor je klaargezet om op proef te rijden, we hadden MotoGymkhana, Wall of Death, een training van TeamNL dat straks in Albanië strijd om de International GS Trophy, voordeel in de store van motorkleding.nl. Zien we je in 2023 wel?

Fotografie: LNR Creations

We hebben mazzel gehad. Dagen voor het Mega MotorTreffen regende en stormde het. Zelfs toen ik om 07:30 uit Ruinen vertrok leek Pluvius een natte sluier over mijn dag te trekken. Maar voorbij Amersfoort kreeg een van des motorrijders grootste vrienden de natnek te pakken. De rest van de dag scheen de zon volop. Gelukkig, want een buitenevent kan niet zonder.

Kawasaki X Adidas: 14 april release van twee toffe ZX-sneakers

Rond 10 uur stelde ik me op voor de kassa en schrok. Een enorm lange rij stond te trappelen om naar binnen te gaan. Logisch, want als je wilde proefrijden moest je er snel bij zijn. De inschrijving daarvan hadden de aanwezige motormerken strak geregeld. Geen lange rijen voor de balies en al gauw reden de eerste testrijders het testparcour van 11 kilometer op. Ze werden begeleid door een 40-tal vrijwillige motorrijders die allemaal zo’n 20 keer het testrondje zouden rijden onder de bezielende leiding van Jan Kremers. Hoe dan ook kunnen wij het Mega MotorTreffen niet doen zonder vrijwilligers, ook familie en bekenden staken de handen uit de mouwen. Als kassière, standbemanning, kelner en als verkeersbegeleider. De opperbeste stemming én de zon had z’n effect op alle motorvrienden die ons motorfeestje bezochten.

Grote familie

Wat mij het meest is bijgebleven van het Mega MotorTreffen? De vele thumbs up, vrolijke gezichten en bedankjes dat we het treffen weer organiseerden. Je leest het terug in de vele comments op onze social media, waar ook werd geklaagd. Sommigen vonden dat het teveel proefrijden was en te weinig standjes met motorspullen. Klopt, want het is een treffen en geen beurs. Op een treffen ontmoet je nieuwe vrienden, met wie je praat over motorfietsen. Niet voor niets parkeren motorfietsen gratis én staan ze dicht bij de ingang. De parkeersplaats was dan ook een kijkspektakel. Wat daar allemaal stond. Terwijl de motoren van de steile wand het plankier zachtjes lieten ratelen, keek ik mijn ogen uit. Splinternieuwe motoren – Gees op een Versys 1000 -, oude motoren – Henk-Jan op z’n BSA. Vrouwen op customs, choppers en cruisers, mannen op dikke BMW’s, rappe R1’s en flitsende Aprilia’s. Zag nog iemand rijden op een op het oog nagelnieuwe SL1000, een schitterende motor die je tegenwoordig koopt voor nog geen drie mille.  Maar er reden ook jonge gasten rond op knetterende sportbrommers. Ook die behoren tot die grote familie van motorrijders. Als je daar geen warm gevoel van krijgt!

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image