donderdag 2 mei 2024

RGNT Motorcycles presenteert op elektrische voertuigen gericht navigatiesysteem

RGNT Motorcycles en HERE Technologies presenteren trots een 100% op elektrische voertuigen gericht routeplanning en navigatiesysteem voor de moderne forens. Dit baanbrekende systeem houdt rekening met het bereik, de wegomstandigheden en meer.

Het Zweedse RGNT Motorcycles bewijst opnieuw zijn reputatie als pionier in het elektrificeren van de wereldwijde motorfietsindustrie. Samen met het toonaangevende wereldwijde navigatiemerk HERE Technologies presenteert RGNT nu opnieuw een primeur in de branche: een 100% op elektrische voertuigen gericht routeplanning en navigatiesysteem voor motorfietsen.

Specifieke behoeften

Bij het rijden op een elektrische motorfiets hebben rijders zeer specifieke behoeften die verschillen van de routeplanning en navigatiebehoeften van bestuurders van andere soorten voertuigen. Het nieuwe RGNT x HERE-systeem voorziet in al deze behoeften.

Routeplanning

Het nieuwe systeem geeft rijders de mogelijkheid om hun reis vanuit het comfort van hun huis te plannen, gebruikmakend van de RGNT App op hun smartphone om de meest efficiënte en geschikte route te kiezen om van het ene punt naar het andere te reizen. Om ‘bereikangst’ (“brengt mijn batterijlading me naar mijn bestemming?”) te voorkomen, berekent het systeem het maximale bereik op basis van de huidige batterijstatus, het gekozen wegtype, de rijmodus en de regeneratiemodus. Maar ook factoren zoals snelheidsbeperkingen en hoogteverschillen worden overwogen. Het toont vervolgens het maximale bereik in een 360-graden grafiek vanuit de huidige positie van de rijder in zogenaamde isolijnen.

Isolijnen

Deze isolijnen geven duidelijk het maximale bereik aan in elke richting, gebaseerd op alle verschillende wegomstandigheden en omstandigheden in die specifieke richting. De oranje buitenste lijn toont het maximale bereik enkele reis, de groene binnenste lijn toont het maximale bereik voor een retourrit. Dit geeft rijders een duidelijk overzicht of de bestemming bereikbaar is. Zo niet, dan kunnen ze ervoor kiezen om de batterij op te laden voordat ze vertrekken, of onderweg een laadpunt vinden met behulp van het nieuwe navigatiesysteem.

Verbinding maken

Zodra de gewenste route is gepland, is het verzenden van de route naar de motorfiets eenvoudig een kwestie van op de VERZEND-knop drukken. De RGNT App stuurt vervolgens alle routegegevens naar de motorfiets, waardoor navigatie met stapsgewijze instructies beschikbaar is op het instrumentenpaneel zodra de startknop van de motorfiets wordt ingedrukt. Deze unieke technologie voorkomt dat rijders eindeloos hoeven te knoeien met hun navigatiesysteem voor elke rit. Zodra de route zichtbaar is op het dashboard, kunnen aanpassingen – zoals het toevoegen van bestemmingen of laadstations – direct worden gemaakt op het aanraakschermdashboard of in de mobiele app.

Het nieuwe en baanbrekende RGNT x HERE zal vanaf vandaag beschikbaar zijn op elke nieuwe RGNT-motorfiets. Op eerdere modellen wordt het nieuwe systeem binnenkort beschikbaar gemaakt via een gratis over-the-air software-update.

Over RGNT Motorcycles

Opgericht in 2019 in Zweden, streven we naar grote hoogten. Wild ambitieus, maar onderbouwd door een sterke visie en diepgaande knowhow, hebben we de ambitie om boulevards, landwegen en stranden over de hele wereld het zwijgen op te leggen door snel uit te breiden in een snelgroeiende markt voor fietsentechnologie. Bij het vormgeven van onze elektrische toekomst eren we de grote ontwerp prestaties uit het verleden. Onze passie voor iconisch motorfietsontwerp drijft ons ertoe om kwaliteit van topklasse, tijdloze kwaliteit links, rechts en in het midden van al onze ontwerpen te plaatsen. Kijk gewoon naar onze motorfietsen om te zien wat we bedoelen. We zijn vastbesloten om de wereld van motorfietsen te verstoren. Onze ontwerpen zijn van hoge kwaliteit, tijdloos en vol innovaties die het spel veranderen. Onze snel uitbreidende familie van motorfietsen bestaat momenteel uit de Classic en de Scrambler.

Classic

Een ode aan klassiek ontwerp – uit de tijd dat machines gebouwd werden om lang mee te gaan. Met de hand gebouwd, zonder shortcuts te nemen of te compromitteren op kwaliteit. Premium componenten, baanbrekende technologie en met de hand vervaardigde details resulteren in een exclusieve, state-of-the-art motorfiets.

Scrambler

Trouw blijvend aan de originele stijl uit de jaren 1950, is het gebouwd om je snel, veilig en geruisloos door alles te loodsen wat de wereld op je afvuurt. In onze Scrambler vorm en functie spelen een gelijkspel. De winnaar is de rijder, die geniet van vooruitstrevende stijl, ontwerp en technologie in een eersteklas pakket.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen