Richard ‘Fast ‘N Loud’ Rawlings koopt Fonzie’s Triumph

De Triumph uit 1949 van de Fonz werd onlangs op een veiling verkocht voor $231.562 (€ 205.472,-). De Triumph verdwijnt niet naar een museum, want, de klassieker is in handen gekomen van de beroemde ‘Gas Monkey’ Richard Rawlings.

De Triumph Trophy was een van de meest gewaardeerde items van de veiling, die een Henry ‘Fonzie’ Winkler-thema has. De verwachting was dat de motorfiets voor zo’n € 70.000,- tot € 100.000,- zou worden verkocht. Rawlings pikte de motorfiets in voor bijna het dubbele.

Bijna 70.000 motoren hebben eerste kilometerstand geregistreerd

De Fast N’ Loud- ster vertelt dat zijn winnende bod een eerbetoon is aan zijn vader, die vecht tegen Alzheimer. Rawlings vertelt dat ze vroeger samen vaak naar Happy Days keken, de sitcom waarin Henry Winkler als The Fonz een biker speelde.

Rawlings zegt dat zijn vader in die dagen op een motorfiets reed en een leren jas droeg die leek op die van Fonzie!

De motorfiets van The Fonz zal een paar keer in de show verschijnen. Rawlings zal niet de echte outfit dragen die Fonzie droeg. Die bracht op de veiling het bedrag op van $ 75.312 (€ 67.000,-) op. De Triumph zal een plekje krijgen in de nieuwe Monkey Trap, tussen coole auto’s en memorabilia van alle shows die Rawlings heeft gedaan.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?