zondag 19 mei 2024

Ricky Carmichael scheurt er op los met de nieuwe Triumph Tiger 1200

Triumph heeft zojuist een teaser-video vrijgegeven waarin motorcrosslegende Ricky Carmichael te zien is terwijl hij de nieuwe Triumph Tiger 1200 uitprobeert.

Nu Ricky Carmichael deel uitmaakt van de Triumph-familie (hij helpt bij de ontwikkeling van het cross- en enduro-gamma) zag Triumph dit natuurlijk als een uitgelezen kans om de topper een rondje te laten maken op hun nieuwste en zwaarste adventure-motor.

In de video zie je Carmichael de weg op gaan, om vervolgens af te slaan op brede, uitgestrekte paden en aan te komen in wat alleen maar kan worden omschreven als een speeltuin voor crossmotoren!

De Tiger 1200 is afgeslankt, heel veel zelfs! Ricky zinspeelt in de video zelf op een aanzienlijk gewichtsverlies. Hij noemt de motor een ‘Tiger 900 on steroïds’. Hoeveel de Triumph is afgevallen valt nog te bezien.

Top geheim: Triumph Tiger 900 Bond Edition

Wat de motor betreft, sluit de grote Tiger zich aan bij de T-plane revolutie en treedt hij in de voetsporen van de Tiger 900 met een krachtbron die het beste van twee werelden biedt. Specifieke gegevens over vermogen en koppel zijn nog niet bekend. Hoewel het leuk zou zijn om te dromen van een Multistrada V4 met 170 pk, is die kans vrij klein. De Tiger 900 kende een kleine toename in vermogen, in combinatie met een grote toename in rijeigenschappen en off-roadprestaties.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen