13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

Top geheim: Triumph Tiger 900 Bond Edition

Triumph brengt een limited edition Tiger 900 Rally Pro uit in een speciale uitvoering om de samenwerking met James Bond te vieren. De Triumphs zijn te zien in de film No Time to Die, waar ze ongelooflijke stunts opvoeren.

Triumph’s Tiger 900 Rally maakt indruk. De motorfiets presteert goed (zowel op de weg als off-road) en is een blikvanger op de stand. Noiet geheel toevallig, want het ontwerp is helemaal Italiaans. Alle lof gaat naar Rodolfo Frascoli. Van de gelimiteerde Tiger 900 Rally Pro Bond Edition zullen 250 genummerde exemplaren worden gemaakt.

Dit is de 2022 Triumph Speed Triple 1200 RR

Hoe ziet het eruit?

De Tiger Bond viert de samenwerking tussen twee Britse iconen: Triumph Motorcycles en ’s werelds beroemdste geheimagent James Bond.  De Tiger 900 Rally Pro staat in het teken van de nieuwe James Bond-film No Time To Die. Triumph ondersteunde de productie van de film door Tiger 900’s en Scrambler 1200’s te leveren voor de spectaculaire stuntscènes.

De Tiger 900 Bond Edition, wereldwijd gelimiteerd tot 250 exemplaren, ademt de elegantie en avontuurlijke stijl van Agent 007. Elk exemplaar is genummerd en wordt geleverd met een certificaat van echtheid. Het kleurenschema van de Tiger 900 Bond Edition is gebaseerd op Matt Sapphire Black met 007 decoratieve graphics. Elke motorfiets wordt individueel genummerd via een machinaal gemaakte badge in het midden van het stuur. Het voor deze speciale versie ontwikkelde ontwerp omvat ook talrijke onderdelen met een volledig zwarte afwerking: frame, voorste koplampbeugel, zijpanelen, spatbord, steunen voor de voetensteun van de passagier, beschermbeugels voor de hulpverlichting en valbeugels.

Het tft-display heeft een aangepaste 007-afbeelding, terwijl de verwarmde bestuurders- en passagierszadel zijn versierd met het Bond Edition-logo. De Tiger Bond wordt geleverd met een extra set Michelin Anakee Wild-noppenbanden, terwijl Bridgestone Battlax banden zijn gemonteerd als eerste montage. De lichtere Arrow sportuitlaat maakt de uitrusting compleet.

Lee Morrison, stuntcoördinator voor No Time To Die: ‘De Tiger 900 gaf ons vanaf het begin het vertrouwen zodat we alles konden doen in de actiescènes – lange drifts in de derde versnelling uit bochten, wheelies, remmen in supermoto-stijl… Als ik heel eerlijk ben, is het de beste motor waar ik ooit op heb gereden.’

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen