Road to Dharma: een ander motoravontuur

De Road to Dharma is een nieuw type docu-serie en is heel anders dan andere avontuurlijke motorverhalen op video. De serie speelt zich af in de Indiase zijde van de Himalaya. De productie is in handen van de Amerikaanse documentairemaker Adam Schomer. De serie legt de verhalen vast van acht personen met verschillende achtergronden. Ze rijden onder leiding van yogi Anand Mehrotra over de hoogste bergen ter wereld.

De Road to Dharma richt zich niet op motorrijden, de uitrusting of het breken van records. Het gaat erom dat acht rijders, elk met hun eigen problemen, zichzelf proberen terug te vinden. Interne bagage afgooien, daar gaat het om, zodat ze niet ongelukkig zijn en hun mogelijkheden kunnen benutten.

Kijk twee afleveringen gratis op Vimeo

De gekke situaties waarin de rijders terechtkomen, spelen een belangrijke rol in elk verhaal. Risicovolle en onbekende situaties, het kenmerk van avontuur, kunnen je rijk belonen. De Road to Dharma laat zien dat hoe meer we uit onze comfortzones stappen, hoe meer we uit ons leven halen. En in niet geringe mate dragen deze ervaringen bij aan de realisatie van wat we kunnen.

Interactie tussen motorrijders in Road to Dharma

Motorrijders met een voorliefde voor motorfietsen, die over zandwegen in verlaten landschappen rijden, zullen misschien niet van deze serie genieten. In plaats daarvan bieden het bergen en de culturen van de Himalaya het perfecte decor voor de interacties van de gevolgd motorrijders. De aantrekkingskracht van de serie is meer gericht op een breed publiek, Je mag hopen dat de serie incidentele en niet-motorrijders bewust maakt van het motorrijden.

Road to Dharma is een van de beste video’s voor motorrijders en kijkers die het leuk vinden om wat het is: een verhaal over normale mensen die op zoek zijn naar een extreme ervaring om de meest fundamentele en verontrustende aspecten van zichzelf te overwinnen.

RoadtoDharma.com, 10 afleveringen
Producent: Adam Schomer
Beschikbaar op: iTunes, Amazon Prime, Vimeo, YouTube, Google Play

Praten met Charley Boorman over de Long Way Up

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?