22.3 C
Nederland
donderdag 19 mei 2022

Rossi en Cairoli rallyen het uit

Het motorsportzeizoen is voorbij op het asfalt en ook op de internationale crosscircus. Maar dat de winter een uitgelezen kans is om te sporten blijkt wel uit de grote namen die aan de start verschijnen van de Monze Rally Show die morgen van start gaat en zondag zijn finale kent.

Het komt vrijwel nooit voor dat je Antonio Cairoli, Chad Reed en Valentino Rossi op één affiche leest. De Monza Rally Show is een utizondering. Het rallycross evenement  waarbij erin verschillende diciplines op zowel asfalt als gravel wordt gestreden om de prijzenpot. De afgelopen drie jaar won nummer 46 die op rij, daarvoor ook al eens drie keer. Dit jaar neemt hij wederom deel aan het evenement in zijn Ford Fiesta RS WRC. Of hij crosshelden Cairoli en Reed van zich af kan houden? De statistieken spreken in zijn voordeel.

Andere grote namen die ooit het rallyevenement wonnen zijn onder meer Robert Kubica die volgend jaar zijn terugkeer in de Formule 1 zal maken, rallycoureur Sebastien Loeb die we volgende maand in de Dakar zullen zien glanzen en meervoudig wereldkampioen rally Dani Sordo.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen