Rossi en Cairoli rallyen het uit

Het motorsportzeizoen is voorbij op het asfalt en ook op de internationale crosscircus. Maar dat de winter een uitgelezen kans is om te sporten blijkt wel uit de grote namen die aan de start verschijnen van de Monze Rally Show die morgen van start gaat en zondag zijn finale kent.

Het komt vrijwel nooit voor dat je Antonio Cairoli, Chad Reed en Valentino Rossi op één affiche leest. De Monza Rally Show is een utizondering. Het rallycross evenement  waarbij erin verschillende diciplines op zowel asfalt als gravel wordt gestreden om de prijzenpot. De afgelopen drie jaar won nummer 46 die op rij, daarvoor ook al eens drie keer. Dit jaar neemt hij wederom deel aan het evenement in zijn Ford Fiesta RS WRC. Of hij crosshelden Cairoli en Reed van zich af kan houden? De statistieken spreken in zijn voordeel.

Andere grote namen die ooit het rallyevenement wonnen zijn onder meer Robert Kubica die volgend jaar zijn terugkeer in de Formule 1 zal maken, rallycoureur Sebastien Loeb die we volgende maand in de Dakar zullen zien glanzen en meervoudig wereldkampioen rally Dani Sordo.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.