woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Rossi en Van der Mark in één team?

Rossi en Van der Mark werken volgend jaar beiden voor Yamaha. En laten wij nu toevallig weten dat Van der Mark gevraagd is door Yamaha om volgend jaar in hun team de Suzuka 8 Hours te rijden. Yamaha wilde dit graag. Van der Mark won met zijn team al twee keer deze prestigieuze endurance-race. Namelijk in 2013 en 2014 voor Honda.

Ook Valentino Rossi maakte ooit deel uit van het winnende team. In 2001 pakte hij samen met Colin Edwards voor Honda de titel op het Suzuka Circuit. De Italiaan gaf tijdens de persconferentie in Misano aan dat hij met Yamaha nog een keer wil deelnemen. Dat wordt dan wel nadat hij is stopt in de MotoGP. Rossi licht toe: “Het zou kunnen voor mij, maar het probleem is dat dit niet tijdens het MotoGP-seizoen kan. Maar misschien wel wanneer ik stop. Ik wil het met Yamaha proberen, het is een fantastische race!”

Wanneer ‘VDM’ ook na volgend seizoen uitkomt voor Yamaha in de Suzuka 8 Hours en Rossi dus gaat meedoen nadat hij stopt, zou het zo maar kunnen zijn dat we Van der Mark en Rossi in de nabije toekomst samen in een team op Suzuka 8 Hours kunnen gaan zien!

Foto’s: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen