Slecht nieuws voor zondagsrijders

Misschien ben je door de weeks aan het werk en is het mooi weer, dus bepaal je dat je er zondag wel op uitgaat om motor te rijden. Dan blijkt dat het juist op zondag geen mooi weer meer is. Herkenbaar? Voor wie het gevoel heeft dat dit wel vaker zo is op zondag, heeft weeronline.nl onderzoek gedaan. En wat blijkt? Dit gevoel klopt. Uit het onderzoek kwam namelijk dat het inderdaad veel vaker op zondag slecht weer is dan in de rest van de week. Dit zou al zo zijn sinds half augustus, dus voor de zondagsrijders onder ons is het geen goede zomer geweest.

De beste dagen om te rijden waren woensdag en donderdag waarin de zon ongeveer tien uur scheen. Op zondag kon je maar ongeveer 5,6 uur op de zon rekenen. Dit alles heeft volgens de online weervoorspellers te maken met het ritme van de atmosfeer. Storingen en regen waren er vaak op zondag, daarna de opbouw van een hogedrukgebied en vervolgens dus weer mooi weer door de weeks. Een andere dag vrij nemen heeft volgens de meteorologen ook geen zin, het ritme kan zo veranderen. Voor de mooi-weer-rijders toch maar wat vaker impulsief vrij nemen en gewoon gaan rijden!

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.