woensdag 19 juni 2024

Rotterdam Dirtride 2020 groot succes

De derde editie van Rotterdam Dirtride, afgelopen 12 en 13 september, was een groot succes. De deelnemers, bezoekers, sponsoren en organisatie hebben er samen alles aan gedaan om het evenement veilig, gezellig en vooral fun te houden. Bedenker en mede- organisator Gideon Schipaanboord vertelt: “We wilden er net als vorige jaren een laagdrempelig en vooral gezellig tweedaags motor- en familiefeest van maken, dat was dit jaar een behoorlijke uitdaging vanwege de corona-pandemie. Maar het is meer dan gelukt. In nauwe samenwerking met de lokale autoriteiten en dankzij de inzet van iedereen die erbij betrokken was, heeft iedereen een geweldige tijd gehad.”

Fun & games

Rotterdam Dirtride werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd door o.a. de initiatiefnemers Gideon Schipaanboord en Joey Delwell. Uit heel Europa waren deelnemers naar Rotterdam gekomen om tegen elkaar te ‘racen’, door modderbaden te scheuren, motorpolo te spelen of het in andere fun-games tegen elkaar op te nemen. Nieuw dit jaar was de samenwerking met Dutch Flattrack. De Nederlandse flattrack-kampioen Maikel Dijkstra bracht rijders de fijne kneepjes van het flattracken bij en op zondag stond er een klassieke sprintrace op het programma. Tijdens het weekend was echter niet zozeer de snelste tijd bepalend, maar belangrijkere zaken zoals wie de bijzonderste outfit droeg, wie de mooiste crash maakte of wie het langst over het parcours deed.

Winnaar Dirtride 2020

Menno van Meer, een 25-jarige gepassioneerde motorrijder uit Breda bleek dit jaar de snelste te zijn. ‘Ik heb in mijn leven veel evenementen meegemaakt maar dit was zeker een van de leukste! De sfeer tussen de rijders onderling is zo bijzonder. Het gaat echt om de fun. Bijzonder was bovendien dat mijn eigen motor niet geschikt was voor het flattracken en toen mocht ik gewoon de motor van Arne Toonen (Nederlands filmregisseur) lenen, hoe gaaf is dat’. Menno had nog nooit geflattracked en bleek ook hier zeer goed in te zijn. Als afsluiting van het event vond er een afvalrace plaats, tussen de acht snelste rijders van het weekend. Menno bleek de overall winnaar van zowel Flattrack als de Dirtride. Het moment van winnen beschrijft Menno als: ‘Kippenvel. Iedereen stond te springen en te juichen. Wat een gaaf gevoel!’.

Harley-Davidson hoofdsponsor

Harley-Davidson was dit jaar de trotse hoofdsponsor van Rotterdam Dirtride. Het familiekarakter en de gedeelde liefde voor motoren passen immers goed bij het merk. Bovendien heeft Harley-Davidson een rijke, ruim 100-jarige geschiedenis op dirttracks in de VS. Met de legendarische XR750 op basis van een Sportster®-motor behaalde het merk tussen 1972 en 2008 maar liefst 28 AMA Grand National kampioenschappen binnen, meer dan welk ander merk dan ook. De XG750R waarmee H-D op dit moment strijdt om het Amerikaanse kampioenschap, is gebaseerd op de Revolution X™ V-Twin van de Harley-Davidson Street 750. Als ode aan die zegerijke geschiedenis reden tijdens Rotterdam Dirtride een vijftal custom XG750’s mee in de races. Daarnaast stonden er verschillende demo-modellen klaar voor rijders die de kicks van een Harley weleens zelf wilden ervaren. Zo’n 100 personen hebben een Harley-Davidson testgereden en voor velen was het hun eerste kennismaking met het merk. Met name de nieuwe, volledig elektrische LiveWire was populair tijdens het weekend.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen