donderdag 23 mei 2024

Royal Enfield 120th Year Anniversary Edition 650’s in twee minuten uitverkocht

De Royal Enfield 120th Year Anniversary Edition ter ere van het 120-jarig bestaan was in slechts twee minuten uitverkocht toen de online verkoop gisteren om 19.00 uur van start ging. Royal Enfield onthulde de Anniversary Edition van de 650’s tijdens de motorshow in Milaan, waarvan 480 exemplaren worden gebouwd. 120 Exemplaren zijn toegewezen aan India, terwijl Zuidoost-Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika elk 120 exemplaren kregen. Royal Enfield nodigde potentiële klanten uit om zich vanaf 24 november te registreren en interesse te tonen op de officiële website. Klanten werden bediend volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. De toegewezen 120 eenheden waren in slechts twee minuten uitverkocht, wat de populariteit van Royal Enfield in India alleen maar onderstreept.

De 120th Year Anniversary Edition van de Interceptor 650 en de Continental GT 650 markeert de mijlpaal van 120 jaar. De speciale edities zijn ontworpen en handgemaakt door teams van Royal Enfield in het Verenigd Koninkrijk en India. Ze hebben een zwart kleurenschema met een verchroomde tank. Die werd gemaakt in de oorspronkelijke productiefabriek van de jaren 50 in Thiruvottiyur, Chennai, India. De Royal Enfield 120th Year Anniversary Edition heeft ook een zwart motorblok motor en uitlaatdemper en een reeks originele motorfietsaccessoires zoals windschermen, motorbeschermers, hielbeschermers, touring- en bar-end spiegels ook in het zwart, enzovoort. Daarnaast zijn ze uitgerust met handgemaakte, gegoten messing tankbadges, die zijn gemaakt in samenwerking met de ‘Sirpi Senthil’-familie, naast handgeschilderde krijtstrepen. De badge op de bovenkant van de tank is voorzien van het unieke serienummer, naast een sticker op het zijpaneel. Royal Enfield biedt een standaardgarantie van 3 jaar.

De verkoop van de resterende 360 eenheden voor de wereldwijde markten zal over enige tijd worden aangekondigd.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen