maandag 15 juli 2024

Royal Enfield Guerrilla 450: foto’s van de definitieve versie

Met de nieuwe Guerrilla, gespot tijdens een fotoshoot, zal Royal Enfield het 450cc-gamma op basis van het platform van de nieuwe Himalayan 450 uitbreiden. Waarschijnlijk is dit het model dat we half juli gaan testen in Spanje. De foto’s van de Royal Enfield Guerrilla 450, zoals deze motor zou kunnen heten, werd werden ‘gelekt’ na een fotosessie. Het is altijd hetzelfde verhaal, zijn deze gelekte foto’s echt gelekt of gewoon ‘per ongeluk’ gepubliceerd via een Indiase motorsite om de nieuwsgierigheid aan te wakkeren. We weten het niet en onze journalistieke paranoia helpt niet om daar een duidelijk antwoord op te vinden. Hoe dan ook, deze motor lijkt goed te passen als volgende stap op het Himalayan 450-platform.

De Guerrilla 450 heeft de kenmerken van een roadster, enigszins klassiek in zijn presentatie, maar toegankelijk voor het grote publiek. Zowel qua rijhouding, zithoogte als prijs. Aangezien de Himalayan 450 voor €7.699 in de showroom staat, zou deze Guerrilla betaalbaarder kunnen zijn. Met zijn watergekoelde eencilinder van 40 pk is hij ook veel krachtiger dan de HNTR 350, die op dat vlak nogal beperkt is.

De Guerrilla 450 belooft al met al een aantrekkelijke motorfiets te zijn, die natuurlijk de concurrentie aangaat met de Triumph Speed 400, waarvan de prijs-prestatieverhouding, productie en prestaties erg indrukwekkend zijn. En dat vinden wij niet alleen. Triumph laat weten dat het wereldwijd al meer dan 50.000 stuks van hun Speed 400 en Scrambler 400 X heeft verkocht. Een enorm aantal dat aangeeft dat de interesse in lichte motoren wereldwijd groot is. Of we in Nederland ook overstag gaan, zoeken we uit.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen