vrijdag 23 februari 2024

Royal Enfield Meteor 650 duikt op in Zuidpool-promo

Er zijn van die video’s die je soms gewoon twee keer moet zien omdat je de eerste keer een aantal belangrijke details hebt gemist… en hoewel deze clip van Royal Enfield niet echt ‘The Sixth Sense’ is, bleek dat we toch iets heel belangrijks hebben gemist toen we hem gisteren bekeken.

We dachten dat deze video, waarin twee leden van het Indiase topteam een trip naar de Zuidpool maken op een paar Royal Enfield Himalayans, ons misschien een glimp zou geven van de veelgeroemde, 650 cc-versie van de charmante avonturenmotor. Terwijl dat voor de toekomst blijft, hebben we in feite iets nog beters gemist – de afgewerkte Royal Enfield Super Meteor 650.

Het duurt maar kort in de film, maar op 0,33 seconden zie je Dean Coxson een indrukwekkende garage met Royal Enfield-bekleding binnenlopen en vangen we een glimp op van een Meteor, de no-nonsense classic roadster die sinds het begin van het jaar verkrijgbaar is als 350 cc.

Top-10 websiteberichten Motor.NL in 2021

Als je wat beter kijkt, zie je dat er geen 350cc-blok onder ligt… dat is de tweecilinder 650cc-motor die we beter kennen van zijn prestaties in de Interceptor en Continental GT. Dit mag dan nieuws zijn, maar we hadden het al verwacht. Royal Enfield is vol ambitie vanuit de thuisbasis India de wereldmarkten te bestormen, waar grotere motoren over het algemeen meer in zwang zijn.

De Motorshow van Milaan liet ons al de Royal Enfield SG650 conceptcruiser zien, een voorproefje van wat we kunnen verwachten. Maar de motorfiets in de video is een eerste blik op wat naar verwachting het eindproduct zal zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen