maandag 15 juli 2024

Top-10 websiteberichten Motor.NL in 2021

We naderen het einde van 2021 dus is het weer tijd voor lijstjes. Deze keer nemen we de top-10 websiteberichten op Motor.NL met je door. Ga er maar eens rustig voor zitten.

1. E-10 benzine kan schadelijk zijn

En op nummerrrrr 1 staat het bericht dat E10-benzine je motorfiets kan beschadigen. Nadat wij dit bericht begin vorig jaar online plaatsten, bleek dat E10 ook onze servers kan beschadigen want wat hadden ze het zwaar onder al het websitebezoek. Dat vooral oudere voertuigen er last van hebben, zorgden onder onze lezers voor nog meer irritatie want waarom wordt E10 ons zo opgedrongen als het zo verwoestend kan zijn? Het antwoord daarop hebben we overigens nog steeds niet…

Lees het bericht hier.

E10-benzine kan schadelijk zijn

2. Duiker ontdekt motorschatten in het Comomeer

Duiken en motorrijden hebben normaal gesproken weinig tot niets met elkaar te maken, tenzij je Duikersloot op het TT Circuit van Assen meetelt. In juni bleek er nog een link te zijn, want dankzij de Italiaanse duiker Lorenzo Venturini kwamen we te weten dat er een gezonken motorschat ligt op de bodem van het Comomeer. Een motorschat met een haast te bizar verhaal.

Lees het bericht hier.

3. Moet ik betalen voor mijn motor als er betaald parkeren geldt?

Nederlanders en geld betalen doen het altijd goed en daar is dit bericht geen uitzondering op. Massaal werd er geklikt op één van de vragen der motorvragen. En hoe zit het ook alweer met parkeren op de stoep? Lees het bericht nog een keer goed door als je de antwoorden niet weet. Scheelt je zomaar 100 euro.

Lees het bericht hier.

Motor parkeren Amsterdam

4. Top 10 motorreizen binnen Europa

Als ze er niet is, weet een man pas wat hij mist. Kijk een beetje creatief naar deze zin uit het beroemde nummer van De Dijk en je kunt er zo van maken dat we pas weten wat we misen, als we niet op vakantie mogen. Noorwegen, Ierland, Frankrijk, Engeland, Spanje, ach zelfs Baarle-Hertog klinkt exotisch als je niets mag en dat is dan ook precies de uitleg waarom deze top-10 zo hoog staat.

Lees het bericht hier.

5. Is het tijd om ketting en cardan met pensioen te sturen?

Is het echt tijd? Het is natuurlijk een vraag die Harley-Davidson zich als een van de weinige kan stellen want al veertig jaar gebruiken de Amerikanen tandriemen als secundaire aandrijving van hun markante en zware motoren. Licht, stil, onderhoudsarm en schoon: tandriemen klinken als de ideale schoonzoon. Maar zoals zo vaak met aangetrouwde familie, zit er een addertje onder het gras.

Lees het bericht hier.

6. Doorbraak in accutechniek voor elektrische voertuigen

Normaal gesproken doet ‘elektrisch’ het nog niet zo lekker in de motorwereld, maar zet het woord ‘doorbraak’ erbij en ineens wil iedereen er alles van weten. Zelfs als gaat het om een stabiele lithium-metaal batterij in vaste vorm die minstens 10.000 keer kan opladen en ontladen.

Lees het bericht hier.

7. Motorrijder bij Zwolle overvallen door de sneeuw

Geen beter vermaak dan leedvermaak… Nadat de politie van Zwolle een filmpje deelde van een motorrijder in de sneeuw, ging jullie massaal los. Van held tot aan mafkees, het kwam allemaal voorbij. Een stuk milder waren jullie over de politie, die liet zien meer dan enkel bekeuringen uit te schrijven.

Lees het bericht hier.

8. Politie gaat controleren op herriemotoren

En daar gaan we weer. De enorm gepolariseerde discussie laait weer op onder motorrijders op social-media. De één wil graag lekker blijven rijden en niet beperkt worden in hun bewegingsvrijheid. De andere kant is van mening dat niemand zich heeft te bemoeien met wat ze onder hun motor schroeven en hoeveel geluid ze produceren. Een discussie die heel 2021 duurde en we weten nu al zeker dat het in 2022 niet anders zal zijn.

Lees het bericht hier.

politiemotor

9. Verkeersonderzoek www.motor.nl

Eén op de tien motorrijders krijgt regelmatig een volle lading ruitenvloeistof in zijn nek en is dat helemaal spuugzat. Dit bleek uit een groot onderzoek van MotorNL naar verkeersergernissen. In totaal deden 358 motorrijders mee aan het online onderzoek wat nog veel meer interessante conclusies aan het licht bracht.

Lees hier het hele bericht.

Verkeersergernissen

10. Motormuseum Timmelsjoch in de brand

Het doet nog altijd pijn aan onze ogen, de brand van het hoogste geleden motormuseum van Europa op de Timmelsjoch in Oostenrijk, aan de grens met Italië. Gelukkig is er goed nieuws, want de nieuwbouw schiet al op. Als steun zouden we komende zomer eigenlijk met z’n alleen er heen moeten…

Lees hier het bericht.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen