dinsdag 16 juli 2024

Royal Enfield ontwerpt futuristische motorfiets voor Netflix-film The Kitchen

In 2021 ontving Royal Enfield het script van een nieuwe Netflix-film. De film werd geregisseerd, geschreven en geproduceerd door Daniel Kaluuya en had Kane Robinson, ook bekend als Kano van Top Boy, in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af in een dystopisch Londen waar extreme ongelijkheid en sociale segregatie heersen. De personages Izi en Benji proberen te overleven in deze omgeving en worden geconfronteerd met uitdagingen die hun toekomst zullen veranderen.

Voor de film moest Royal Enfield een unieke motorfiets ontwerpen die perfect paste bij de setting van ‘THE KITCHEN’. Het design moest status, onafhankelijkheid en identiteit uitstralen voor het personage van Kano. In samenwerking met artiest Gaika Tavares begon het customteam van Royal Enfield aan een creatief proces om concepten te ontwikkelen voor een motorfiets die perfect zou passen in dit unieke landschap.

Ze verkenden verschillende subontwerpen die de grenzen oprekten van functionaliteit, vorm en esthetiek. Sommige ontwerpen waren geïnspireerd op sci-fi-elementen, andere hadden een brutale neo-retrostijl, terwijl weer andere referenties hadden naar cyberpunk-films en nostalgische streetwear. Uiteindelijk ontstond er een anarchistische custom ‘mutant’ door het samensmelten van diverse elementen en inspiratiebronnen.

Royal Enfield lanceert Shotgun 650: Nieuwe limited edition

IZI’s Ride

De resulterende motorfiets, genaamd ‘IZI’s Ride’, was gebaseerd op het platform van de Shotgun 650 en een eerbetoon aan de customcultuur die in het DNA van Royal Enfield zit. Met zijn neo-dystopische design en radicale esthetiek was ‘IZI’s Ride’ een vooruitstrevend ontwerp dat de grenzen van toekomstige customs verlegde.

Voor ‘IZI’s Ride’ werden verschillende customelementen ontwikkeld, waaronder naafdoppen, tank- en zadelbekleding, een geïntegreerd perspex led achterlicht, een nieuw subframe, zijbeschermingen, voorvorkbeschermingen met geïntegreerde ledverlichting, swingarmbeschermingen en unieke kleuren en grafische elementen.

Adrian Sellers, hoofd van het Custom & Motorsport-programma van Royal Enfield, uitte zijn enthousiasme over het project en de samenwerking met het diverse team. Hij benadrukte dat het ontwerpen voor zo’n dystopisch scenario een enorme uitdaging was om een geloofwaardige motorfiets te creëren die ook het herkenbare custom DNA van Royal Enfield behield. Het resultaat was de ontwikkeling van twee identieke motorfietsen om te voldoen aan de eisen van de film.

Sellers sprak ook zijn waardering uit voor de rijscènes en het stuntwerk in de film, omdat deze aspecten ondergrondse subculturen in de motorrijwereld belichten die vaak verkeerd begrepen worden. Hij concludeerde dat dit project een geweldige ervaring was waarbij elk lid van het interne ontwerpteam bijdroeg aan dit legendarische ontwerp.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen