dinsdag 21 mei 2024

BMW opnieuw de baas in middenklasse reis-enduro’s met nieuwe GS-modellen?

De BMW F 800 GS en F 900 GS zijn beide geïntroduceerd door BMW om hun positie in het middensegment te herstellen. De modellen delen hetzelfde DNA, maar hebben elk hun eigen kenmerken. De F 800 GS is meer geschikt voor gebruik op de weg, terwijl de F 900 GS beter presteert op onverharde wegen. De F 900 GS Adventure is ontworpen voor doorgewinterde reizigers en kan zich goed redden in zowel on- als offroad situaties.

Officieel: BMW bevestigt nieuwe GS-modellen voor 2024-2025

Het hart van elke motorfiets uit de ‘kleine’ GS-serie is een watergekoelde paralleltwin met een cilinderinhoud van 853 cc tot 895 cc, afhankelijk van het model. De herziene motor levert aanzienlijk meer vermogen en koppel dan zijn voorgangers, waardoor de prestaties verbeterd worden.

Elk model wordt geleverd met standaarduitrusting zoals verstelbaar schakelpedaal, rijmodi, ABS Pro en Dynamic Traction Control (DTC). Elk model heeft echter zijn eigen specifieke eigenschappen en aanpassingen.

De BMW F 900 GS en F 900 GS Adventure zijn lichter gemaakt door gebruik te maken van een kunststof brandstoftank, een herontworpen achterkant en een lichtgewicht uitlaatsysteem. Deze aanpassingen dragen bij aan verbeterde offroad-capaciteiten. Beide modellen hebben ook ergonomische aanpassingen en verbeterde veringssystemen.

De F 900 GS ontvangt ook een nieuw ontworpen LED-koplamp en diverse extra functies zoals verwarmde handgrepen en een multifunctionele apparaathouder.

De F 900 GS Adventure heeft extra functies zoals een grotere brandstoftank, bagagerek, aluminium beschermplaat en verstelbare ruit. Deze versie is speciaal ontworpen voor langere reizen.

De BMW F 800 GS richt zich op een andere doelgroep met aluminium gietwielen en straatgerichte specificaties. Hoewel het model iets zwaarder is dan de 900 GS, biedt het toch toegankelijkheid voor een bredere groep rijders.

Elk model wordt standaard geleverd met bepaalde functies, maar je kunt ook kiezen voor specifieke Premium Packages die extra accessoires en aanpassingen bieden. Deze pakketten bevatten ook ontgrendelbare rijmodi.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

4 Reacties

 1. Duidelijk: Elk model wordt standaard geleverd met bepaalde functies, maar je kunt ook kiezen voor specifieke Premium Packages die extra accessoires en aanpassingen bieden. Deze pakketten bevatten ook ontgrendelbare rijmodi.

 2. Beste redactie: Het bericht roept zoveel vragen op. Ik som ze maar op:
  De modellen delen hetzelfde DNA, maar hebben elk hun eigen kenmerken. Welk DNA wordt gedeeld?
  De F 800 GS is meer geschikt voor gebruik op de weg, terwijl de F 900 GS beter presteert op onverharde wegen. De F 900 GS Adventure is ontworpen voor doorgewinterde reizigers en kan zich goed redden in zowel on- als offroad situaties. Hoe verklaar je dit?
  Het hart van elke motorfiets uit de ‘kleine’ GS-serie is een watergekoelde paralleltwin met een cilinderinhoud van 853 cc tot 895 cc, afhankelijk van het model. Het is 853cc of 895 cc.
  Optie: Verstelbaar schakelpedaal? Hebben alle motoren.
  Elk model heeft echter zijn eigen specifieke eigenschappen en aanpassingen. Welke?
  De BMW F 800 GS richt zich op een andere doelgroep met aluminium gietwielen en straatgerichte specificaties. Hoewel het model iets zwaarder is dan de 900 GS, biedt het toch toegankelijkheid voor een bredere groep rijders. Dus een andere doelgroep, maar wel een hele brede groep. Welke is dat dan?
  Elk model wordt standaard geleverd met bepaalde functies, maar je kunt ook kiezen voor specifieke Premium Packages die extra accessoires en aanpassingen bieden. Welke functies, welke Premium packages?
  Kortom veel tekst weinig concrete informatie.
  Graag gedaan!

 3. Goeie genade

  Zoals je zelf zegt, veel tekst, weinig informatie is uit je reactie op te maken 🙂

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen