zondag 21 april 2024

Ruim 55% meer tellerstanden motoren geregistreerd in 2022

In 2022 zijn er ruim 55% meer tellerstanden van motorfietsen geregistreerd. De forse toename komt omdat het vanaf 1 juli 2021 verplicht is voor erkende bedrijven om de kilometerstand van motorfietsen bij de RDW te registreren. Met deze verplichting wil de overheid de handel in motoren minder vrijblijvend maken en fraude met tellerstanden voorkomen. ‘Een motorfiets waarvan de teller is teruggedraaid, kan namelijk onveilig zijn en is duurder in de aanschaf en in het onderhoud.’ Aldus het RDW.

Belgische motor-APK speelt Nederlandse dealers in de kaart

Gratis RDW-Voertuigrapport

Geregistreerde tellerstanden zijn terug te vinden op een RDW-Voertuigrapport. Daar staan nog meer gegevens op over het voertuig zoals algemene gegevens, milieugegevens, geschiedenis aantal eigenaren etc. Dit voertuigrapport is op te vragen door de eigenaar van het voertuig.

Koppelen aan online advertenties op occasionwebsites

Sinds 1 augustus 2022 kunnen RDW-erkende bedrijven het RDW-voertuigrapport ook koppelen aan online advertenties op occasionwebsites. Zo zien potentiële kopers van een gebruikte motor de geregistreerde gegevens van het voertuig, zoals de tellerstanden. Een gratis voertuigrapport was tot nu toe alleen op papier of bijvoorbeeld als fotobestand in de advertentie beschikbaar.

Opvragen RDW-voertuigrapport

Het RDW-voertuigrapport is nu voornamelijk te vinden bij de motoren in occasionshowrooms. De eigenaar/houder van een motor kan via de website van de RDW het RDW-Voertuigrapport aanvragen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

  1. Jammer dat alleen rdw erkende bedrijf kilometer registratie kunnen doen. Ondanks mijn bovag erkening kan ik geen registratie doen.

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen