maandag 27 mei 2024

BMW Motorrad Motorsport ontwikkelt alternatieve brandstoffen

Het FIM World Superbike Championship (WorldSBK) zet koers naar meer duurzaamheid en eist dat vanaf het seizoen 2024 ten minste 40% van de gebruikte brandstoffen bestaat uit niet-fossiele componenten. Na Triumph bereidt ook BMW Motorrad Motorsport zich hier intensief op voor en werkt nauw samen met het bedrijf NORDOEL in het kader van het federaal gefinancierde gezamenlijke project DeCarTrans om alternatieve brandstoffen te ontwikkelen.

DeCarTrans – Circulaire koolstofeconomie in het vervoer

Het DeCarTrans-project beoogt de productie van hernieuwbare brandstoffen op industriële schaal om de CO2-uitstoot van het bestaande voertuigpark aanzienlijk te verminderen. BMW Motorrad Motorsport en NORDOEL onderzoeken en ontwikkelen gezamenlijk alternatieve brandstoffen om een hoogwaardige brandstof voor de racerij en voor dagelijks gebruik te ontwikkelen.

Techniek EcoMaxx Bike Fuel: duurzaam rijden

Testprocedures en speciale eisen in de racerij

BMW Motorrad Motorsport onderwerpt de alternatieve brandstoffen van NORDOEL aan intensieve testprocedures om ze voor te bereiden op gebruik in de racerij en in conventionele verbrandingsmotoren. De eisen aan een alternatieve brandstof in de racerij zijn hoger dan in de serieproductie, vooral met betrekking tot verbranding, klopgevoeligheid en prestaties.

Van de racerij naar de weg

BMW Motorrad Motorsport werkt nauw samen met zijn productiecollega’s om de resultaten van tests met alternatieve brandstoffen te delen. Het doel is om een racebrandstof te ontwikkelen die ook geschikt is voor productievoertuigen. De eerste tests met de nieuwe alternatieve brandstoffen op het racecircuit zijn gepland voor later dit jaar om het gebruik in het WorldSBK-seizoen 2024 optimaal voor te bereiden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen