maandag 29 mei 2023

Ryvid Anthem: ‘op maat gemaakte’ elektrische motorfiets

Het onlangs opgerichte Amerikaanse bedrijf Ryvid komt op de markt met de Ryvid Anthem, een naked bike met minimalistische lijnen die geschikt is voor rijders van alle lengtes.

Verstelbare zitting

Als je nog nooit van Ryvid hebt gehoord, maak je dan geen zorgen, het Amerikaanse bedrijf heeft net de motorfietsmarkt betreden, meer bepaald de elektrische markt, met de Ryvid Anthem, een elektrische naked bike die puurheid van vorm uitstraalt. In feite zijn de lijnen hoekig en strak, gekenmerkt door de valse tank die verbonden is met het zadel en de staart, zonder openingen of onderbrekingen.

Een van de bijzonderheden van dit model, speciaal voor het marktsegment waarin het zich bevindt, is de zitting die meer dan 10 cm in hoogte verstelbaar is, van 76,2 tot 86,4 cm vanaf de grond, waardoor de Anthem geschikt is voor rijders van alle lengtes. Een ander interessant kenmerk van de Ryvid Anthem is de mogelijkheid om zonder al te veel moeite de overbrengingsverhoudingen aan te passen, terwijl de kleine accu van 4,3 Kwh zijn veelzijdigheid aanzienlijk beperkt. De door de fabrikant geclaimde actieradius bedraagt ongeveer 120 km in de Eco-modus en slechts 80 km als de Sport-kaart wordt geselecteerd. Deze waarden variëren dan naar gelang van de rijstijl, waarmee bij elektrische voertuigen rekening moet worden gehouden. Dus als u het bereik ten volle wilt benutten, is het raadzaam rustig aan te doen met het gaspedaal.

Honda: 10 elektrische motorfietsen tegen 2025

Ten slotte kan de motor volgens de fabrikant een maximumkoppel van 72 Nm ontwikkelen en een topsnelheid van 120 km/u bereiken, terwijl het chassis is uitgerust met een upside-down vork in combinatie met een centrale monoshock achter, terwijl het remsysteem steunt op twee schijven.

Beschikbaarheid en prijs

Beschikbaarheid? De Ryvid Anthem zou volgende zomer klaar moeten zijn, maar het is nu al mogelijk om te pre-orderen tegen een prijs van ongeveer 7.680 euro, exclusief verzendkosten.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image