S1000RR zijstandaard terugroep

BMW roept in Amerika bijna 2.500 S1000RR motorfietsen terug, wegens een mogelijke fabricagefout in de zijstandaard.

De Amerikaanse terugroep stel dat: ’De bouten van de zijstandaard kunnen losraken als gevolg van een fabricagefout, met als gevolg dat de standaard los kan komen van het frame. Het probleem zou 2.385 motorfietsen treffen die gebouwd zijn van september 2011 tot en met december 2012. De BMW-dealers zullen gratis de zijstandaard reinigen en weer vastzetten met nieuwe bevestigingsmaterialen’.
 
De BMW S1000RR is gemaakt in Duitsland en wordt wereldwijd verscheept, het zou dus kunnen zijn dat het niet alleen effect heeft op motorfietsen in Amerika. In Nederland is de terugroep nog niet gemeld.
 
Bron: visordown.com
Foto: BMW

 
Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.