zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Samenwerking BMW en Bimota

BMW Motorrad gaat S1000RR-blokken leveren aan Bimota. Dit opvallende nieuws komt net binnen op onze redactie. Hoe en wat is nog niet duidelijk maar de Duitsers willen zeer waarschijnlijk meer invloed hebben op de Italiaanse markt. Dit zou wellicht dus een begin zijn van hopelijk veel moois.

Helemaal uniek is de samenwerking overigens niet want de BB1 Supermono maakte al gebruik van het BMW F650-blok. Die BB1 had een vermogen van 48 pk en woog 167 kilo. In totaal werden er in 1995 en 1996 376 BB1’s gemaakt. Hoeveel ‘Bimota S1000RR’s’ geleverd gaan worden, is nog een grote vraag.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen