Samenwerking BMW en Bimota

BMW Motorrad gaat S1000RR-blokken leveren aan Bimota. Dit opvallende nieuws komt net binnen op onze redactie. Hoe en wat is nog niet duidelijk maar de Duitsers willen zeer waarschijnlijk meer invloed hebben op de Italiaanse markt. Dit zou wellicht dus een begin zijn van hopelijk veel moois.

Helemaal uniek is de samenwerking overigens niet want de BB1 Supermono maakte al gebruik van het BMW F650-blok. Die BB1 had een vermogen van 48 pk en woog 167 kilo. In totaal werden er in 1995 en 1996 376 BB1’s gemaakt. Hoeveel ‘Bimota S1000RR’s’ geleverd gaan worden, is nog een grote vraag.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?