vrijdag 29 maart 2024

Savatech roept de Mitas Sport Force banden terug

Het Sloveense Savatech roept een deel van haar banden terug nadat onder extreme testsituaties zwellingen in de band plaatsvonden. In nog extremere gevallen liet zelfs het loopvlak los. Serieus gevaarlijke situaties dus. 

Het gaat om de banden die Savatech onder de merknaam Mitas verkoopt, en wel het Sport Force type. Maatvoeringen 120/70, 150/60, 160/60, 180/55 en 190/50, allen 17 inch in diameter. Rijders wiens banden DOT* codes 0114 tot 2614 op de zijkant van de band hebben staan worden geadviseerd zo snel mogelijk contact op te nemen met hun leverancier. Overigens geeft de Sloveense fabrikant aan dat alle andere banden geen veiligheidsrisico vormen.

Savatech hoopt op een zo kort mogelijke termijn verbeterde Mitas Sport Force banden te kunnen leveren.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen