Savatech roept de Mitas Sport Force banden terug

Het Sloveense Savatech roept een deel van haar banden terug nadat onder extreme testsituaties zwellingen in de band plaatsvonden. In nog extremere gevallen liet zelfs het loopvlak los. Serieus gevaarlijke situaties dus. 

Het gaat om de banden die Savatech onder de merknaam Mitas verkoopt, en wel het Sport Force type. Maatvoeringen 120/70, 150/60, 160/60, 180/55 en 190/50, allen 17 inch in diameter. Rijders wiens banden DOT* codes 0114 tot 2614 op de zijkant van de band hebben staan worden geadviseerd zo snel mogelijk contact op te nemen met hun leverancier. Overigens geeft de Sloveense fabrikant aan dat alle andere banden geen veiligheidsrisico vormen.

Savatech hoopt op een zo kort mogelijke termijn verbeterde Mitas Sport Force banden te kunnen leveren.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.