20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

Scott Deroue over overstap naar BSB Stock 600

Vlak nadat Scott Deroue te horen kreeg dat er geen plek meer voor hem was in de GP’s was hij gebrand op succes in een sterk nationaal kampioenschap. Zijn redding vindt hij uiteindelijk in het British Superbike-kampioenschap, na het behalen van de Moto3-titel in 2015 gaat de voormalige NSF100-kampioen nu een stap hogerop. Met een MV Agusta F3 675 van Tsingtao Racing gaat hij uitkomen in de Superstock 600-klasse.

“Ik weet niet hoe deze stap gaat bevallen, maar je moet een doel hebben om naar toe te werken. En ik ben van mening dat ik volgend jaar wedstrijden kan winnen, dat het dus een mogelijkheid is om in de top-drie te eindigen. Ik kijk vooral naar jongens waar ik eerder tegen uitkwam en die dezelfde stap hebben gezet. Zij kwamen ook zonder ervaring in deze klasse terecht en waren in staat om te winnen. Waarom zou ik dat dan niet kunnen?”

Het hele interview staat in MOTO73 nummer 5 van 2016, dat nu in de winkel ligt. Niets meer missen? Abonneren kan hier!

Tekst Jarno van Osch
Foto’s 2snap & Guus van Goethem

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen