Slager wederom klasse apart

Een echte verrassing is het niet, maar ook op kartcircuit Pottendijk in Emmen bleek Karlo Slager onklopbaar in de Gamma-Yamaha R125 Cup. De kampioen in deze opstapklasse kon dan ook tevreden terug kijken. “Gewoon op jezelf blijven vertrouwen en kalm blijven. In de eerste race had ik een slechte start maar ik reed in de tweede ronde al aan de leiding. Daarna heb ik nog een keer extra gas gegeven en kon zo een klein gaatje slaan op de achtervolgers. Dat heeft wel zijn voordeel aan het einde van de race als je achterblijvers moet passeren.”

 

Dave Kats werd tweede, met in zijn kielzog Frank Nieman. Lange tijd kon Nieman in het spoor van Kats blijven maar halverwege de wedstrijd verloor hij zijn kneeslider na contact met de curbstone. “Dus kon ik niet met mijn knie aan de grond komen. Daardoor raakte ik even uit mijn balans want je gaat toch anders rijden. Daar profiteerde Dave van en moest ik hem laten gaan. Maar ik ben meer dan dik tevreden met mijn derde plaats.”

 

Ook Dave Kats kon met een tevreden gevoel terug kijken. “Als je Karlo wilt verslaan, moet je van goede huize komen. Hij is dit jaar gewoon een maatje te groot voor ons. Hij is enorm gegroeid en heeft veel geleerd. Karlo gaat tot het einde hard gaan terwijl ik dan minder scherp ben.”

In de tweede manche kreeg het publiek een schitterend schouwspel voor geschoteld. Opnieuw was het Slager die het heft in handen nam. Maar in tegenstelling tot de eerste race bleven Kats en Nieman nu wel in zijn kielzog rijden. Als een treintje boenderde het trio over het korte en bochtige circuit. Toch was het wederom Slager die als winnaar de finish passeerde. Slager: “Deze zege geeft mij meer voldoening dan de eerste. Ik heb echt hard moeten rijden om Nieman en Kats achter mij te houden.”

 

Frank Nieman werd dit keer tweede, voor Dave Kats. Laatstgenoemde baalde dat hij een zekere tweede plaats verloor bij het passeren van achterblijvers. “Dit was nergens voor nodig geweest. Ik verknalde het zelf, dus kan ik ook niemand de schuld geven” aldus de eerlijke Kats.

 

Daarentegen kon Frank Nieman weer eens lachen. “Vooral in het begin van het seizoen ben ik er een paar keer hard van de Yamaha afgestapt en dan duurt het even voordat je weer in het juiste ritme komt. Maar het gaat nu weer beter en dat geeft je weer zelfvertrouwen voor 2014. Dan ga ik voor de titel!”

 

Uitslagen Gamma-Yamaha R125 Cup Emmen:
Eerste race:
1. Karlo Slager
2. Dave van Kats
3. Frank Nieman
4. Rik Kramer
5. Jeremy Hofstra

 

Tweede race:
1. Karlo Slager
2. Frank Nieman
3. Dave van Kats
4. Max van Schoonhoven
5. Bobby Bos

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.