Schouten nog drie weken plat

Afgelopen zondag kwam Dutch Supersport-coureur Raymond Schouten zwaar ten val tijdens de voorlaatste ONKL-wedstrijd in Assen. Schouten werd met rugletsel overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen waar verschillende onderzoeken volgde en werd vastgesteld dat hij een ruggenwervel heeft gebroken. Na overleg met artsen, gespecialiseerd in rugletsel, is besloten dat de Waardhuizenaar tenminste de komende drie weken nog plat zal moeten blijven liggen.

Schouten: “De artsen hebben inmiddels overleg gehad en mij verteld dat ik drie weken plat zal moeten blijven liggen en daarna nog drie weken een korset krijg. Tussendoor krijg ik nog verschillende onderzoeken dus deze periode zou ook zomaar langer – of korter – kunnen worden. Omdat ik nog niet naar huis mag, zal ik vandaag of morgen worden overgebracht naar een verpleeghuis in Gorinchem.”

“Natuurlijk is dit even slikken, ik had gehoopt op een operatie of dat ik met een korset aan naar huis zou kunnen maar natuurlijk is een volledig herstel het belangrijkste en als ik daarvoor drie weken plat moet blijven liggen doe ik dat natuurlijk. Door dit nieuws is het nu definitief dat ik de rest van het seizoen niet meer kan rijden en dus ook de Dutch Supersport titel, die bijna binnen was, aan mijn neus voorbij zie gaan. Dit is natuurlijk heel erg zuur.”

Overigens heeft Schouten de titel nog niet definitief verloren. Kervin Bos volgt op twintig punten terwijl er nog twee races verreden moeten worden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.