Speciale BMW

Het is mogelijk! De zweedse custombike bouwer Stellan Egeland heeft een zeer bijzondere Boxer gebouwd. Het is een enorm opgevoerde BMW, genaamd Slugger. Deze custom lijkt op geen enkele andere motor! Stellan heeft voor een BMW gekozen, omdat hij het motorblok van de Boxer zo mooi vindt.

De bouwer maakt geen ontwerpschetsen. Hij visualiseert alles. De Slugger ziet er enorm uit, maar Stellan heeft er alles aan gedaan om het gewicht laag te houden. Overmatig materiaal is eraf geslepen en waar mogelijk is titanium gebruikt. Dit heeft geresulteert in een drooggewicht van slechts 173 kg. Met een volle tank brandstof weegt de machine 190 kg.

De motor is precies uitgebalanceerd, de achterkant is net zo zwaar als de voorkant. De tank zit onder het zadel. Verder zijn alle onderdelen verre van standaard. Het resultaat is een zeer bijzondere Boxer met lekker veel vermogen!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.