dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Speciale BMW

Het is mogelijk! De zweedse custombike bouwer Stellan Egeland heeft een zeer bijzondere Boxer gebouwd. Het is een enorm opgevoerde BMW, genaamd Slugger. Deze custom lijkt op geen enkele andere motor! Stellan heeft voor een BMW gekozen, omdat hij het motorblok van de Boxer zo mooi vindt.

De bouwer maakt geen ontwerpschetsen. Hij visualiseert alles. De Slugger ziet er enorm uit, maar Stellan heeft er alles aan gedaan om het gewicht laag te houden. Overmatig materiaal is eraf geslepen en waar mogelijk is titanium gebruikt. Dit heeft geresulteert in een drooggewicht van slechts 173 kg. Met een volle tank brandstof weegt de machine 190 kg.

De motor is precies uitgebalanceerd, de achterkant is net zo zwaar als de voorkant. De tank zit onder het zadel. Verder zijn alle onderdelen verre van standaard. Het resultaat is een zeer bijzondere Boxer met lekker veel vermogen!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelAutoMotoShow3 Drachten
Volgend artikelPimp je rempedaal

Gerelateerde artikelen