maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

AutoMotoShow3 Drachten

Tijdens de AutoMotoShow3 in het Friese Drachten zie, hoor en ruik je de snelste motoren en auto's die er zijn! Bovendien wordt er gestreden om de laatste punten in het Open Nederlands Kampioenschap Drag Racing, is er een show van custom bikes en kun je lekker losgaan tijdens het feestprogramma op zaterdag met live muziek.

XpoEvents is de organisator van AutoMotoShow te Drachten. In juni van dit jaar werd de eerste show georganiseerd en in juli werd er opnieuw een spectaculair optreden van Europese dragrace-toppers gegeven. Duizenden pk’s, trommelvliezen teisterende decibellen, acceleratiecijfers waar Formule 1-bolides bij verbleken en snelheden van ruim 300 km/h!

Absolute klapper is Adam Flamholc, de Zweed die in juli de 200 meter afraffelde in 4,18 seconden en daarmee het Pro Modified baanrecord verpulverde. Zijn eerste optreden op de Dragstrip Drachten is de Zweedse superster zo goed bevallen dat hij bij AutoMotoShow3 terug is voor meer. Zijn doel is duidelijk; zijn eigen baanrecord verder aanscherpen! De Zweed krijgt daarbij concurrentie van David Vegter, de Nederlandse Pro Modified-piloot, die er alles aan zal doen om het baanrecord in eigen huis te houden. Pro Modified-bolides zijn de snelst accelererende auto’s met deuren ter wereld en kunnen de kwart mijl afleggen in 5,9 seconden en halen daarbij snelheden tot wel 390 km/h.

AutoMotoShow3 wordt gehouden op 26, 27 en 28 augustus op Vliegveld Drachten, De Knobben 100A, 9202 XJ Drachten. Aanvang op vrijdag en zondag om 10.00 uur en op zaterdag om 9.00 uur. Op zaterdagavond is er een feestprogramma met veel live muziek.

De toegangsprijs bedraagt voor de vrijdag 15 euro. Zaterdag en zondag 20 euro. Afzonderlijke tickets voor de feestavond kosten 10 euro. Tweedaagse entreebewijzen zijn 30 euro en voor een driedaagskaartje betaal je 35 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen. Meer info op www.automotoshow.nl.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen