maandag 29 mei 2023

Spectaculaire groei Kawasaki

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Terwijl Kawasaki in grote landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje al jaren een van de grootste merken of zelfs het grootste merk is, acteerde het merk in Nederland een beetje op de achtergrond. Kawasaki, met het Europese hoofdkantoor in Nederland, heeft einde 2013 het Benelux Sales office verplaatst van Brussel naar Nederland. Destijds zijn ook de plannen voor Nederland ambitieus bijgesteld. Henk Salomons – Manager Benelux- “Nederland is natuurlijk een relatief klein land qua volume, dus had nooit 100% aandacht van het management. Vanzelfsprekend dien je in je thuisland gewoon goed te presteren”. Voor Salomons komt de groei niet als verassing: “we hebben gewerkt aan de zichtbaarheid van het merk door advertising en TV programma’s, hebben vele nieuwe en goede dealers, zijn actief in de motorsport en op evenementen etc. Dan weet je dat je gaat groeien”. 

Frappant is dat Kawasaki ook op Facebook een van de populairste merken is. Salomons: “We zijn binnen 5 maanden het meest gewaardeerde Japanse merk op Facebook, dat zegt iets over de kracht van het merk”. “We zien in de markt ook dat consumenten kiezen voor motoren met een geheel eigen gezicht. Kawasaki is natuurlijk het meest uitgesproken Japanse merk”.

De absolute bestsellers van Kawasaki zijn: de vernieuwde Z800, de nieuwe Z1000 en de nieuwe Z1000SX. Maar ook modellen die al langer worden gevoerd vertonen sterke groei (W800, ER-6f, de cruiserlijn). De groei heeft ook een nadeel. Salomons: “sommige modellen zijn waarschijnlijk binnen een aantal weken geheel uitverkocht, dus of we de groei kunnen vasthouden zullen we zien. Deze start pakt in ieder geval niemand ons meer af, een nieuw begin van een fantastisch merk in Nederland!” 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image