Speedway: de gouden helm in Veenoord

Dit is een ingestuurd persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

Zaterdag 26 september strijden de beste Nederlandse speedwaycoureurs om de gouden Jopa helm in Veenoord. Ook coureurs uit zeven verschillende landen strijden mee; Polen, Zweden, Engeland, Duitsland, Tsjechië, Ukraine en Denemarken.   

De Gouden JOPA Helm editie 2015 belooft weer een grandioos spektakel te worden. Het is een wedstrijd met een geheel eigen karakter, mede omdat het evenement onder kunstlicht wordt verreden. Dat is wat het publiek wil. Fanatieke coureurs die vol gas, op speciaal voor het speedway geprepareerde 500cc 4-takt machines, de bocht in duiken en prachtig driftend de bocht weer uit komen en op deze manier zorgen voor mooie sport met veel spanning en spektakel.   

Het lijkt bijna onvoorstelbaar om met 130 km per uur, zonder remmen en met het gas vol open de bocht in te denderen, maar de 16 coureurs die gaan strijden om de Gouden JOPA Helm doen dat wel. De wedstrijd gaat over 20 heats. De vier beste coureurs rijden vervolgens twee finale heats, waarbij de kans bestaat op een run-off.   

Bijprogramma. In het bijprogramma komen de overige speedwayrijders aan bod. Deze groep bestaat uit coureurs die afgelopen jaar aan de Dutch Speedway League hebben deelgenomen. Voor deze coureurs is deze avond een mogelijkheid om zich goed in de kijker te rijden. Dit gaat zeker een spannende wedstrijd met een verrassende winnaar opleveren.  

Daarnaast wordt het programma wordt aangevuld met de spectaculair rijdende 125cc. Zes juni jongst leden leverden deze jonge coureurs een prachtige wedstrijd. Schouder aan schouder de bochten door. Het betreft een ONK wedstrijd. De 125cc rijders zijn William Kruit uit Emmer Compascuum, Christian Wagemans uit Waskemeer, Jeffrey Sybesma uit Waskemeer, Margriet Diever uit Wolvega, Michiel Knap uit Leek, Silvia Middel uit Vledderveen, Michael de Jong uit Appelscha, Nynke Sybesma uit Waskemeer, Nigel Hummel uit Groningen.  

De wedstrijden zijn van start tot finish goed te volgen vanaf de zittribunes of staand vanaf de verhoogde taluds. Locatie: Sportpark, Nieuweweg te Veenoord  

Aanvang training: 17:00 uur Aanvang voorseries: 16:00 uur Aanvang wedstrijd: 19:00 uur  

Entreeprijzen: Volwassenen €15, – euro Kinderen van 8 t/m 14 jaar €5, – euro  

Gratis parkeren en een gratis programmaboekje. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?