zaterdag 2 december 2023

Spitsstroken gaan vaker open

De plus- en spitsstroken op de snelwegen gaan vanaf dit najaar vaker open. Dat maakt minister Schultz van Haegen (Verkeer) vandaag bekend, meldt RTL Nieuws. Op die manier wil de minister de bestaande infrastructuur beter benutten.

Veel Nederlanders begrijpen niet dat de stroken bij drukte vaak niet open gaan. Op dit moment gaan de stroken open bij 1500 auto's per uur. Dit gaat omlaag naar 1350 auto's per uur, waardoor de stroken sneller open gaan bij drukte. Het gaat om zowel de spitsstroken (aan de rechterkant) als de plusstroken (aan de linkerkant).

Nederland telt nu 27 spitsstroken en 9 plusstroken, bij elkaar ruim 300 kilometer. In het kader van de spoedaanpak komen daar de komende maanden nog 28 stroken bij, waarvan 14 plusstroken. De nieuwe maatregelen gaan waarschijnlijk dit najaar in.

De ruimere openstelling is onderdeel van verschillende plannen om de bestaande infrastructuur beter te benutten. In sommige regio's gaat de minister kijken of het mogelijk is om de plusstroken altijd open te houden om het asfalt beter te gebruiken. Plannen om spitsstroken altijd open te houden, stuitten eind vorig jaar op kritiek.

Foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image