Spitsstroken gaan vaker open

De plus- en spitsstroken op de snelwegen gaan vanaf dit najaar vaker open. Dat maakt minister Schultz van Haegen (Verkeer) vandaag bekend, meldt RTL Nieuws. Op die manier wil de minister de bestaande infrastructuur beter benutten.

Veel Nederlanders begrijpen niet dat de stroken bij drukte vaak niet open gaan. Op dit moment gaan de stroken open bij 1500 auto's per uur. Dit gaat omlaag naar 1350 auto's per uur, waardoor de stroken sneller open gaan bij drukte. Het gaat om zowel de spitsstroken (aan de rechterkant) als de plusstroken (aan de linkerkant).

Nederland telt nu 27 spitsstroken en 9 plusstroken, bij elkaar ruim 300 kilometer. In het kader van de spoedaanpak komen daar de komende maanden nog 28 stroken bij, waarvan 14 plusstroken. De nieuwe maatregelen gaan waarschijnlijk dit najaar in.

De ruimere openstelling is onderdeel van verschillende plannen om de bestaande infrastructuur beter te benutten. In sommige regio's gaat de minister kijken of het mogelijk is om de plusstroken altijd open te houden om het asfalt beter te gebruiken. Plannen om spitsstroken altijd open te houden, stuitten eind vorig jaar op kritiek.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.