zaterdag 10 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Spitsstroken permanent open

Om de filedruk te verminderen wil minister Schultz van Haegen op elf trajecten de spitsstroken 24 uur per dag gaan openstellen. Het gaat om 72 kilometer asfalt aldus De Telegraaf. Het is de minister een doorn in het oog dat de spitsstroken na de drukke ochtend- en avonduren op slot gaan. Ze wil het Nederlandse asfalt beter gaan benutten.

Daarom worden onder meer de openingstijden van spitsstroken op de A12 tussen Zoetermeer en Gouwe, de A1 tussen Watergraafsmeer en Diemen en de A4 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep verruimd.

Het gaat alleen om trajecten waar de spitsstrook aan de linkerkant van de weg ligt. Bij de stukken waar de vluchtstrook als extra rijbaan wordt gebruikt moeten extra pechhavens worden aangelegd, en dat is een (te) dure aangelegenheid.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen