Spitsstroken permanent open

Om de filedruk te verminderen wil minister Schultz van Haegen op elf trajecten de spitsstroken 24 uur per dag gaan openstellen. Het gaat om 72 kilometer asfalt aldus De Telegraaf. Het is de minister een doorn in het oog dat de spitsstroken na de drukke ochtend- en avonduren op slot gaan. Ze wil het Nederlandse asfalt beter gaan benutten.

Daarom worden onder meer de openingstijden van spitsstroken op de A12 tussen Zoetermeer en Gouwe, de A1 tussen Watergraafsmeer en Diemen en de A4 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep verruimd.

Het gaat alleen om trajecten waar de spitsstrook aan de linkerkant van de weg ligt. Bij de stukken waar de vluchtstrook als extra rijbaan wordt gebruikt moeten extra pechhavens worden aangelegd, en dat is een (te) dure aangelegenheid.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.