zondag 4 juni 2023

Sportieve en toeristische Ninja ineen

Kawasaki wijzigt de naam van sporttoerder Z1000SX voor 2020 in Ninja 1000SX. Het benadrukt de sportieve kant van de sporttoerfiets.

Dikke 142 pk
Dat doet ook de nieuwe enkele uitlaatdemper die twee kilo minder weegt dan de huidige dubbele dempers. De uiterst subtiele veranderingen in het lijnenspel en de LED-verlichting benadrukken eveneens de sportieve kant van de motorfiets. Met een ongewijzigde 142 pk en 111 Nm doet de 1043 cc zware vier-in-lijn ook een flinke duit in het sportieve zakje.

Accessoires
Om het toercomfort te verhogen krijgt de passagier een dikker en breder zadel onder zijn gat geschoven. Voor toerplezier verhogende zaken als zijkoffers en verwarmde handvaten dien je extra in de portemonnee te tasten. Dat hoeft dan weer niet voor de cruise control, quickshifter en rijmodi. De gekozen rijmodus lees je tegenwoordig kleurrijk en haarscherp af in een TFT-dashboard.

Wachten tot februari
Natuurlijk kun je jouw mobiele telefoon dankzij Kawasaki’s Rideology app koppelen aan de motorfiets. Je ziet dan op afstand de resterende hoeveelheid brandstof, de afgelegde afstand en het onderhoudsschema. De Ninja 1000SX staat in februari in drie verschillende kleurcombinaties bij de Kawasaki dealer in de showroom.

Ad van de Wiel
Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image