Sportieve en toeristische Ninja ineen

Kawasaki wijzigt de naam van sporttoerder Z1000SX voor 2020 in Ninja 1000SX. Het benadrukt de sportieve kant van de sporttoerfiets.

Dikke 142 pk
Dat doet ook de nieuwe enkele uitlaatdemper die twee kilo minder weegt dan de huidige dubbele dempers. De uiterst subtiele veranderingen in het lijnenspel en de LED-verlichting benadrukken eveneens de sportieve kant van de motorfiets. Met een ongewijzigde 142 pk en 111 Nm doet de 1043 cc zware vier-in-lijn ook een flinke duit in het sportieve zakje.

Accessoires
Om het toercomfort te verhogen krijgt de passagier een dikker en breder zadel onder zijn gat geschoven. Voor toerplezier verhogende zaken als zijkoffers en verwarmde handvaten dien je extra in de portemonnee te tasten. Dat hoeft dan weer niet voor de cruise control, quickshifter en rijmodi. De gekozen rijmodus lees je tegenwoordig kleurrijk en haarscherp af in een TFT-dashboard.

Wachten tot februari
Natuurlijk kun je jouw mobiele telefoon dankzij Kawasaki’s Rideology app koppelen aan de motorfiets. Je ziet dan op afstand de resterende hoeveelheid brandstof, de afgelegde afstand en het onderhoudsschema. De Ninja 1000SX staat in februari in drie verschillende kleurcombinaties bij de Kawasaki dealer in de showroom.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.