Sportieve tijger vernieuwd

In Nederland loopt de sportieve allroad-neef van de Triumph Speed Triple niet zo super, maar in Engeland vindt ‘ie al jaren gretig aftrek. De Triumph Tiger Sport is nu vernieuwd in een poging het Nederlandse publiek voor zich te winnen, maar of het genoeg is?

Belangrijkste vernieuwing is het blok, dat van de nieuwe generatie Hinckley 1050cc driecilinders is. Dat houdt in meer koppel en een lager verbruik. Verder komt er een slipper clutch, om de bediening vanaf het brede stuur te vergemakkelijken en de controle van het achterwiel te verbeteren. 

Verder doet uitrusting natuurlijk veel, dus de komst van zaken als traction control, ride-by-wire en cruise control zijn welkome toevoegingen. Maar ook de details doen het hem. Denk aan verbeterde voetsteunen met meer grip, een verstelbare ruit en spiegels met meer zicht naar achteren.

O, en uiteraard komt de Triumph Tiger Sport er in een vers kleurenpalet. Hoe klinken Matte Black en Aluminium Silver je?

[justified_image_grid ids=23299,23300,23301,23302,23303,23304,23305,23306]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?