Süper blitz

Foto: Politie München

Soms zit het mee, soms liefst 26 keer tegen. Een 26-jarige Duitser werd in nog geen drie maanden 26 keer geflitst in een verkeerstunnel in München. De maximumsnelheid in die tunnel is 50 km/u. Aangezien de man er vanuit ging dat de frontale camera die de Duitse politie daar gebruikt zijn kentekenplaat niet konden registreren, durfde hij het aan om iedere keer weer de limiet te overschrijden. De man is gepakt toen de politie fysiek aanwezig was om de controle uit te voeren. 

De man overschreed met zijn Honda CBR de snelheidlimiet met minimaal 26 km/u en op zijn hoogst met 56 km/u. Genoeg om hem een rijontzegging voor in ieder geval twee maanden te geven. Daarnaast heeft het puntenrijbewijs van de man flink wat schade opgelopen. Omdat hij pas na de 26e keer gepakt wist te worden is zijn straf opgelopen naar 47 (!!!) punten. Bij elkaar komt dat neer op een geldboete van € 4.180,-.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.