Supergave Russische driewielige ijsracer van Balamutti

Wat je hier ziet, is een Ducati Hypermotard 1100. Tenminste, dat was het. Tot-ie in de werkplaats van het Russische Balamutti terechtkwam.  

Als je goed kijkt, zie je nog steeds het trellisframe van de Hypermotard, de enkelzijdige achterbrug en de luchtgekoelde V-twin. Maar er zit ook een extra wiel aan de voorzijde op, evenals een supercharger, spijkerbanden en besturingssysteem dat zo van een Star Wars-speeder komt.

Vitaliy Selyukov van Balamutti wil met de Yondu – de motor is vernoemd naar een karakter uit de Guardians of the Galaxy – racen tijdens op de Baikal Mile. Da’s een snelheidsfeestje op het ijs dat elk jaar plaatsvindt in Siberië, vlakbij de Mongoolse grens.

Onderstaand beelden van de Baikel Mile van 2019.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.