13 C
Nederland
donderdag 26 mei 2022

Supergave Russische driewielige ijsracer van Balamutti

Wat je hier ziet, is een Ducati Hypermotard 1100. Tenminste, dat was het. Tot-ie in de werkplaats van het Russische Balamutti terechtkwam.  

Als je goed kijkt, zie je nog steeds het trellisframe van de Hypermotard, de enkelzijdige achterbrug en de luchtgekoelde V-twin. Maar er zit ook een extra wiel aan de voorzijde op, evenals een supercharger, spijkerbanden en besturingssysteem dat zo van een Star Wars-speeder komt.

Vitaliy Selyukov van Balamutti wil met de Yondu – de motor is vernoemd naar een karakter uit de Guardians of the Galaxy – racen tijdens op de Baikal Mile. Da’s een snelheidsfeestje op het ijs dat elk jaar plaatsvindt in Siberië, vlakbij de Mongoolse grens.

Onderstaand beelden van de Baikel Mile van 2019.

https://youtu.be/tr20AE1CbJo
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen